Taksiye Ödedigi Paralar Fazla Gelince Taksi Soförü Oldu

Arnavutköy’de yasayan 24 yasindaki Nazli Bülbül, ödedigi taksi ücretlerinin fazla olmasindan sikayet ederek çiktigi serüvende taksici oldu. 8 ay önce meslege baslayan genç kadini görenler soke olurken, o Istanbul’un yogun trafiginde direksiyon sallayarak ekmegini kazaniyor.

Taksiye Ödedigi Paralar Fazla Gelince Taksi Soförü Oldu
Istanbul Arnavutköy’de yasayan 24 yasindaki Nazli Bülbül, geçtigimiz yil yaptigi yolculuklarda harcadigi fazla ücretler nedeniyle taksi soförü oldu. Bir müddet araç sahipleri ve diger taksi soförleri tarafindan yadirganan Bülbül, birkaç ay ücretsiz sekilde taksi duraginda çalisip isi ögrendikten sonra direksiyon sallayarak ekmegini kazanmaya basladi.

Aracina binenlere hizmet etmekten mutluluk duydugunu ifade eden Bülbül, zaman zaman aracinda olusan problemleri de kendisi gideriyor. Ehliyeti aldiktan sonra uzun yillar araç kullanmayi bile bilmeyen Bülbül’ün azmi ve tutkusu diger kadinlara da örnek oluyor.

"Bence kadinlar da bu meslegi yapmali, herkes ehliyet almali ve trafige çikmali"

Taksi soförü Nazli Bülbül, "Daha önce özel sektörde çalisiyordum, ise gidis gelislerde çogunlukla taksi kullaniyordum. Taksiye ödedigim para fazla gelmeye basladi.

Sadece taksi parasina çalistigimi, Arnavutköy’de ise kadin taksici olmadigini fark ettim. Bu açigi kapatacagimi düsünerek bu sektöre girdim. Soförlügüm bile yoktu, sürücü kartim vardi fakat cüzdanimda 6-7 yildir duruyordu. Bu sektörü ögrendikten sonra gerekli evraklari hazirladim ama hemen taksiye baslayamadim. Yaklasik 8 ay kimse bana araba vermedi. Kadin oldugum için yapamayacagimi düsünenler çok var. Bence biz kadinlar, erkeklerden daha iyi bu isi yapabiliriz diye düsünüyorum. Trafikte sikistiranlar, selektör atanlar, korna basanlar çok oluyor. Bu sektörde olan erkekler beni istemiyor, kiskaniyorlar. Çünkü benim arabamda ikramliklar bulundugundan, temiz oldugumdan, konforlu sürüsten ve özellikle insanlara güvenilir bir imaj verdigim için bir sonraki yolculugunda beni tercih ediyorlar. Sonra da diger taksiciler ’yolcularimizi çaliyorsun’ imalarinda bulunuyorlar. Insanlarin taksime bindiklerinde tepkileri, ‘gerçekten bu araci sen mi kullaniyorsun?’ diyerek saskinlik içerisinde gidiyorlar. Beni soförlük veya müsterilerim yormuyor, beni yoran karsi cinsteki meslektaslarim. Bu sektörde su an tekim umarim çogaliriz diye düsünüyorum. Ileride birçok araç alip kadinlara istihdam saglamak istiyorum. Ilk basladigimda hiçbir ücret almadan sektörü ögrenmek amaciyla çalistim. Bence kadinlar da bu meslegi yapmali, herkes ehliyet almali ve trafige çikmali" seklinde konustu.

Kaynak: İHA