Avcilar'da 4 Katli Bir Binanin Istinat Duvari Çöktü

Avcilar’da insaat için temel kazisi yapilan alanin yaninda bulunan 4 binanin istinat duvari çöktü. Bina sakinlerinden Müslüm Damar," Bizim istinat duvarinin altini oymuslar. Alti oyuldugu için duvar çökmüs" dedi.

Avcilar'da 4 Katli Bir Binanin Istinat Duvari Çöktü
Olay saat 21.00 siralarinda Avcilar Ambarli Mahallesi’nde gerçeklesti. Edinilen bilgilere göre, temel kazisi yapilan insaat alanin yaninda yer alan 4 katli binanin istinat duvari çöktü. Vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafindan çevrede güvenlik önlemi alindi. Itfaiye ve polis ekipleri gerekli incelemeleri yaptiktan sonra olay yerinden ayrilirken, olayda yaralanan olmadi.

Istinat duvari yikilan bina sakinlerinden Müslüm Damar “ Insaat vardi, insaatta gündüzleri çalisma var. Agir makine çalisiyor ve binamizda sarsinti oluyordu. Bu arada bizim istinat duvarinin altini oymuslar. Alti oyuldugu için duvar çökmüs. Oglumun evi burasi, geldigimde bitisikteki insaat temel çalismasi yaparken istinat duvarini yikmislar. Burada çocuklar siddetli bir sarsinti hissetmisler. Vakit aksam vakti oldugu için bir sey görünmüyordu. Çalisan adamlarinda isleri bitmis gitmek üzerelerdi. Ustalarina söyledik nasil olacak yukarda 5 aile yasiyor. Bana kenarlardan yürürseniz bir sey olmaz dediler. Bende belediyeye telefon ettim. Belediye yapi denetime sikayetimi iletti. Daha sonra 112’yi aradim. Bir memurla görüstük. Memur hemen ekibi yönlendirdi. Sonrasinda zabita ekipleri ve itfaiye geldi. Yapilan denetleme sonrasi itfaiye burada oturabilecegimizi söyledi” dedi.

Kaynak: İHA