Talas'ta Büyük Usta Tevfik Soyata'dan Musiki Fasli

Ünlü tanburi Tevfik Soyata’nin kurucusu oldugu Talas Belediyesi Musiki Cemiyeti tarafindan, Türk müzigine ait eserlerden olusan fasil icra edildi.

Talas'ta Büyük Usta Tevfik Soyata'dan Musiki Fasli
Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin tarafindan hayata geçirilen ve büyük ilgi gören musiki cemiyeti unutulmayacak bir programa daha imza atti. Talas Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen gecede ünlü Tanburi Tevfik Soyata ve saz arkadaslari salonu dolduran musikisinaslara hicaz makamindan nihavente dolu dolu bir program yasatti. Türk musikisinin begenilen örneklerinin yaninda kendi eserlerinin de icra edildigi gecede Tevfik Soyata, büyük alkis aldi.

“Talas hocamizi unutmayacak”

Yaklasik iki saat süren programin sonunda konusan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, gönül dostlariyla bir arada bulunmaktan duydugu memnuniyeti ifade ederek, “Hocamizla güzel isler yapmaya çalistik. Koronadan önce Talas Musiki Cemiyeti’nin kurduk. Daha sonra Talasimizin simgelerinden Karadut Beste Yarismasi yaptik. Hocam ögrencilerini yetistirmeye devam ederken ben de arada katilmaya çalistim. Talas hiçbir zaman hocamizi unutmayacak. Kendisi Talasli oldugu için ayri bir vefa mecburiyetimiz var. Talas Musiki Cemiyeti durdukça hocamin kurucu müdür olarak ismini devam edecek. Hocama ve saz arkadaslarina çok tesekkür ediyorum” dedi.

Baskan Yalçin, “Cumhuriyetimizin 100. yilindayiz. Günümüze kadar aramizdan ayrilan Türk Musikine emegi geçen bütün üstatlarimizi rahmetle aniyorum. Hocamiz gibi olanlara da uzun ömürler diliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün sehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle aniyorum” ifadelerini kullandi.

“Baskanimiz her türlü övgüye layik”

Ünlü tanburi Tevfik Soyata da duygulanarak, “Inanin heyecandan sevgili baskanima ne diyecegimi bilemiyorum. Kendisi her türlü övgüye, saygiya layik bir insan. Insallah uzun zamanda beraber olmayi temenni ediyorum” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, üstat Tevfik Soyata’ya, Talas Belediyesi tarafindan Cumhuriyetin 100. Yili anisina hazirlatilan plaket ve çiçek hediye etti.

Vatandaslardan fasila tam not

Programa katilan musikisinaslar da çok güzel bir gece oldugunu belirterek, basta Baskan Yalçin olmak üzere emegi geçenlere tesekkür etti.

Hayati ve eserleri kitabini imzaladi

Gecenin sonunda tanburi Tevfik Soyata, Talas Belediyesi tarafindan basilan hayatinin ve eserlerinin yer aldigi kitabi sevenlerine imzaladi.
Kaynak: İHA