Esenyurt'ta Bir Evde Çikan Yangin 4 Yasindaki Çocugun Dikkatiyle Annesi Ve 8 Evcil Hayvan Kurtuldu

Esenyurt’ta 5 katli binanin 2. katinda henüz bilinmeyen bir nedenle çikan yangin 4 yasindaki çocugun dikkatiyle fark edilirken, mahsur kalan 8 evcil hayvan ekiplerce kurtarildi. Dumandan zehirlenen 1 kedi ve 4 kus ise yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi.

Esenyurt'ta Bir Evde Çikan Yangin 4 Yasindaki Çocugun Dikkatiyle Annesi Ve 8 Evcil Hayvan Kurtuldu
Yangin, dün saat 17.00 siralarinda Esenyurt Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 1854. Sokak’ta bulunan 5 katli binanin 2. katinda henüz bilinmeyen bir nedenle çikti. Edinilen bilgilere göre yangin esnasinda mutfakta ev isleri yapan Serpil Dedeman’in 4 yasindaki çocugu Rüzgar, panikle yanina gelerek çikan yangini haber verdi. Evin içerisini saran yogun dumandan dolayi panikleyen anne, çocugunu da alarak can havliyle disariya çikti. Olayin itfaiyeye haber verilmesinin ardindan olay yerine gelen ekiplere evin içerisinde mahsur kalan 8 kedi, 1 köpek ve 4 kusun bilgisi verildi.

Itfaiye ekipleri yangin söndürme çalismasiyla beraber evcil hayvanlar için kurtarma operasyonu gerçeklestirdi. Olay yerinde hazir bulunan 112 saglik ekiplerinin de is birligi ile yogun dumandan etkilenen 7 kedi ve 1 köpek basarili bir sekilde kurtarildi. Dumandan zehirlenen 1 kedi ve 4 kus ise tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Ilk müdahale sonrasinda yogun dumandan etkilenen evcil hayvanlar belediye ekiplerince tedavilerini sürdürmek üzere veterinere götürüldü.

"Çocuk yanima panikle geldi"

O anlari anlatan Serpil Dedeman, “Çocuk yanima panikle geldi. Bir baktim ki arkadan simsiyah dumanlar geliyor. Içeriye gittim. Salon oldugu gibi simsiyah. Koltuk yaniyordu. Kendim bir seyler yapmaya çalistim ama olacak gibi degildi. O panikle çocugu alarak disari çiktim. Hayvanlarim içeride kaldi onun sokuyla. Köpegi de almaya çalistim ama dumanin içinde kaldi çikaramadim. Panikle kendimi disariya attim. 8 kedim vardi bir de köpegim. 1 tanesi ölmüs galiba. Onlari da götürdüler veterinere. Ambulansta gereken yapildi. Orada hava verdiler. Su anda 7 tanesi iyi ama bir tanesi ölmüs” dedi.

Kaynak: İHA