Deniz Torpido Ve Füze Sistemleri Için Imza Töreni

Savunma Sanayii Baskanligi koordinesinde, agir sinifi Akya torpido, Atmaca füzesi ve Sapan‘in sözlesmeleri imzalandi.

Deniz Torpido Ve Füze Sistemleri Için Imza Töreni
Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskanligi (SSB) tarafindan, Deniz Kuvvetleri Komutanligi’nin ihtiyaçlarini karsilamak amaciyla baslatilan ‘Deniz Torpido ve Füze Sistemleri Imza Töreni’ düzenlendi.

Savunma Sanayi Baskanligi ev sahipliginde gerçeklesen törene, Milli Savunma Baskani Yasar Güler, Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Haluk Görgün, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Ercüment Tatlioglu, Türk Silahli Kuvvetleri ve sektör temsilcileri katilim sagladi.

Imza töreni kapsaminda açiklamalarda bulunan Bakan Güler, Türkiye’nin, son yillarda savunma sanayinde çok büyük ve kapsamli atilimlar gerçeklestirdigini ifade ederek, “Bu atilimlarin arkasindaki temel etken, Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde ortaya konulan güçlü irade ile savunma sanayi kuruluslarimizin, Türk mühendislerinin ve girisimcilerinin azmi ve kararliligidir” diye konustu.

Türkiye’nin sahip oldugu teknolojik altyapisi, üretim kapasitesi, mühendislik yetenekleri ile kritik teknolojilerin üretim üssü konumunda oldugunu vurgulayan Güler, su ifadelere yer verdi:

“Ibn-i Haldun’un dedigi gibi ‘Cografya kaderdir. Denizlerimiz de bu kaderin, koruyucusu ve kuvvet çarpanidir. Dolayisiyla üç tarafi denizlerle çevrili ülkemizin, hakkini ve hukukunu korumak için güçlü bir Deniz Kuvvetlerine sahip olmamiz bir tercih degil, zorunluluktur. Bu bilinçle, sanli Türk donanmasini daha modern, daha etkin ve daha güçlü kilmak için deniz savunma sanayisinde de büyük asamalar kat ettik, ediyoruz. Bugün, seri üretimine yönelik önemli bir adim attigimiz, yerli ve millî denizalti torpidomuz Akya, millî seyir füzemiz Atmaca ile yüksek etkilere sahip Sapan Füzemiz de bu alandaki çalismalarimizin en yeni ürünleri arasinda yer almaktadir. Bu ürünler, kara sularimiz ve uluslararasi sulardaki görevlerinde donanmamiza büyük katkilar saglayacaktir.

“Deniz Kuvvetlerimiz dünyanin önde gelen deniz kuvvetleri arasindaki seçkin yerini pekistirecektir”

Bakan Güler, yerli ve milli savunma sanayinin geldigi seviyeyle deniz kuvvetlerinin daha da güçlenecegini belirterek, “Deniz Kuvvetlerimiz; Mavi Vatanimizdaki harekât kabiliyetini daha da artiracak, uluslararasi güvenlik ve barisi destekleme faaliyetlerini etkin bir sekilde sürdürecek, dünyanin önde gelen deniz kuvvetleri arasindaki seçkin yerini pekistirecektir. Savunma sanayisinde hayata geçirdigimiz bu projelerin, ne kadar ehemmiyetli oldugu, bölgemizde ve dünyada yasanan hassas gelismelerin ortaya çikardigi tehdit ve tehlikeler karsisinda daha da iyi anlasilmaktadir. Bu bakimdan yerli ve millî savunma sanayimizi, bekamizin ayrilmaz bir parçasi olarak görüyor; bu anlayisla basta Savunma Sanayi Baskanligimiz olmak üzere tüm paydaslarimizla güçlü is birligimizi sürdürüyoruz” açiklamasinda bulundu.

“Türkiye Yüzyili hedeflerimiz dogrultusunda savunmanin ve üretimin yüzyili olacaktir”

Su ana kadar elde edilen basarilarin, yeni basarilarin öncüsü olarak kabul ettiklerini dile getiren Güler, “Inaniyorum ki Cumhuriyetimizin ikinci asri; “Türkiye Yüzyili” hedeflerimiz dogrultusunda savunmanin, kalkinmanin, üretimin de yüzyili olacaktir. Bu vesileyle basta Akya, Atmaca ve Sapan olmak üzere birbirinden degerli sistemlerin üretilmesinde emegi geçen basta Savunma Sanayi Baskanligimiz ve ROKETSAN olmak üzere tüm paydaslara, kiymetli mühendislerimize, emek veren kardeslerimize tesekkür ediyorum” diye konustu.

“Tasarladigimiz hava savunma sistemlerinin bir alternatifi bulunmamakta”

SSB Baskani Görgün ise, Hava Savunma alanindaki ürünlerin, hatta birçok yönden dünya standartlarinin üzerinde oldugunu söyleyerek, “Fayda analizi olarak dünyada tasarladigimiz hava savunma sistemlerinin bir alternatifi bulunmamaktadir. Sistemler sistemi olan hava savunma; mühimmatlarin ayni anda güdülmesi, en optimum anda firlatilmasi ve hedefle bulusmasi ile tüm bu faaliyetlerin koordinasyonu, güdümü ve diger hava savunma unsurlariyla koordineli çalismasini içeren bir sistemler sistemidir” ifadelerine yer verdi.

Görgün, su sekilde devam etti:

“Envanterde yer alan, su alti ve su üstü platformlarin Akya Torpidosu, Atmaca ve Sapan Silah Sistemleri ile donatilmasi sayesinde Deniz Kuvvetleri Komutanligi’mizin Mavi Vatanin en uç kösesinde dahi gücünü ispat edebilecek, bölgedeki caydirici gücü olarak sahada kendisine yer bulmasini saglayacak ve bu dogrultuda denizlerdeki menfaatlerimizi korumamiza, bölgedeki barisi tesis etmemize çok önemli ölçüde katkilar saglayacaktir. Bu duygu ve düsüncelerle bugün imza töreni gerçeklesen projelerimizin ülkemize hayirlar getirmesini temenni ediyorum.”
Kaynak: İHA