Çitçilere Organik Tarim Için Bordo Bulamaci Dagitildi

DÜZCE – Tarim ve Orman Bakanligi’nin destekleriyle Düzce’de Organik Tarimin Yayginlastirilmasi ve Kontrolü projesiyle toplam bin 580 kilo bordo bulamaci üreticilere dagitildi.

Çitçilere Organik Tarim Için Bordo Bulamaci Dagitildi
Düzce’nin Yigilca ilçesi Igneler köyünde Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan uygulamaya konulan organik tarimin yayginlastirilmasi ve kontrolü projesiyle üreticiler destekleniyor.

Organik tarimin yayginlastirilmasi için kullanilacak olan Bordo Bulamaci dagitim törenine Il Tarim ve Orman Müdürü Esra Uzun, Ilçe Müdürü Bünyamin Ali, Igneler Köyü Muhtari Selahattin Bulut, teknik personel ve üreticiler katildi.

Il Müdürü Esra Uzun “Ilimizde organik tarimin yayginlasmasi için yapilan proje dahilinde Igneler Köyünde bin 580 kilo bordo bulamacini organik tarima öncülük edecek çiftçimize dagitacagiz. Bu proje 50 findik üreticimizle yaklasik bin 250 dekar alanda gerçeklesmektedir. Ilçemizde ilk defa organik tarim projesi uygulanmis ve organik tarim açisindan iyi bir örnek teskil etmistir" dedi.

Törende yapilan konusmalarin ardindan projede yer alan üreticilerin çiftçi kayit sisteminde (ÇKS) beyan ettikleri toplam findik alanina göre bin 580 kilo Bordo Bulamaci katilan protokol üyeleri tarafindan üreticilere verildi.

Kaynak: İHA