Beyaz Et Ve Yumurta Üretimiyle Önemli Katki Sagliyor

DÜZCE – Düzce Tarim ve Orman Il Müdürü Esra Uzun il genelinde yillik 62 bin ton beyaz et ve 87,4 milyon sofralik yumurta üretimi ile ülke ekonomisine katki sagladigini söyledi.

Beyaz Et Ve Yumurta Üretimiyle Önemli Katki Sagliyor
Tarim ve Orman Müdürlügünde il genelinde faaliyet gösteren ticari etlik ve yumurtaci kanatli isletmelerine yönelik sektör toplantisi düzenlendi.

Düzce’deki kanatli üretiminin mevcut durumu ve gelecegi ile ilgili yetkili personellerle birlikte Düzce Kanatli Hayvan Yetistiricileri Dernegi, Akçakoca Beyaz Et Üreticileri Birligi ve yetistiriciler ile bilgi alisverisinde bulunuldu.

Tarim ve Orman Müdürü Esra Uzun, Düzce’de broiler ve yumurtaci olarak 360 kanatli hayvan isletmesi bulundugunu belirterek “Kanatli sektörü ilimiz hayvanciliginda önemli bir paya sahip olarak yillik 62 bin ton beyaz et ve 87,4 milyon sofralik yumurta üretimi ile ülke ekonomisine katki saglamaktadir. Ayrica bir isletmede damizlik kanatli yetistiriciligi yapilmakta ve yillik 10 milyon adet damizlik yumurta üretimi saglanarak kuluçka isletmelerine sevk edilmektedir. Hayvan bilgi sisteminde devreye giren kanatli veri tabani sayesinde damizlik kanatli isletmelerine hayvan girisleri, damizlik isletmelerden kuluçkahaneye yumurta çikislari, kuluçkahanelerden broiler kümeslere civciv sevkleri ve broiler kümeslerden etlik piliç sevklerinin daha kontrollü bir sekilde gerçeklestiriliyor” dedi.

Esra Uzun ayrica sofralarimizda saglikli ve güvenilir gidalarin bulunmasinin sürdürülebilir olmasi konusunda önemli adimlar atildigini ve Il Müdürlügü olarak her zaman kanatli üretimi yapan yetistiricilerin yaninda olduklarini ifade etti.

Kaynak: İHA