Baskan Büyükakin Açiklamasi 'Insan Kaynagimizi Gelistirecegiz'

Esnaf ve sanatkarlarla bir araya gelen Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, "Insan kaynagimizi gelistirecegiz. Bu memleket, daha iyi yazilimcilar, daha iyi doktorlar yetistirecek. Basta savunma sanayi olmak üzere diger sanayi alanlarina yayilan ekonomi olusturacagiz. Ekonomimiz ne kadar büyürse esnafimizda o kadar güçlenmis olacak" dedi.

Baskan Büyükakin Açiklamasi 'Insan Kaynagimizi Gelistirecegiz'


Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, esnaf ve sanatkârlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda büyüksehir belediyesinin düzenledigi Esnaf ve Sanatkâr Bulusmalari’nin 9’uncusu Gölcük ilçesinde gerçeklesti. Degirmendere Antikköfte’de gerçeklesen bulusmaya Baskan Büyükakin’in yani sira Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer, Kocaeli Esnaf ve Sanatkar Odalar Birlik Baskani Kadir Durmus ve çok sayida davetli katildi.

Ilçelerdeki meselelerle ilgili esnafin gözlemlerini dinleyebilmek adina bu bulusmalari gerçeklestirdiklerini dile getiren Baskan Büyükakin, "Belediye baskanlari ayni zamanda ülkenin gittigi yönle, sehre düsen kisimlarda ilgili degerlendirmeyi yapar. Yeni yüzyilda Türkiye’nin gittigi yerle ilgili hepimizin bir kanaatinin olmasi gerekiyor. Bu bütün gündelik siyasi tartismalarin ötesinde bir mesele. Insan kaynagimizi gelistirecegiz. Bu memleket, daha iyi yazilimcilar, daha iyi doktorlar yetistirecek. Basta savunma sanayi olmak üzere diger sanayi alanlarina yayilan ekonomi olusturacagiz. Ekonomimiz ne kadar büyürse esnafimizda o kadar güçlenmis olacak” diye konustu.



"Egitim sistemini desteklememiz lazim"

Türkiye yüzyilinda sehirlere karsilik gelen roller oldugunu ifade eden Baskan Büyükakin, "Yeni yüzyilin sehirlerinin de bu ideale uygun sekilde insa edilmesi gerekiyor. Bu sehirde artik geçmis döneme dönük üretimler yapmak yerine yüksek teknoloji üreten, katma degeri yüksek ürünler üreten fabrikalarin ortaya çikmasi gerekiyor. Dolasiyla yöneticilerin yüksek teknolojik üretim yapan fabrikalarin bu sehre gelmesini tesvik etmesi gerekiyor. Oradan katma deger yükselsin ki bu ülke büyümeye devam etsin. Ayni zamanda bizim onlarin alt yapilarini saglamamiz, hazir etmemiz gerekiyor. Insan kaynagi yetismesi lazim. Yeni nesillerin o sartlara uygun yetisebilmesi için egitim sistemini desteklememiz, onlarin hayatini kolaylastirmamiz lazim" seklinde konustu.



"7 ayri noktada kentsel dönüsüm çalismalari devam ediyor"

Baskan Büyükakin, Gölcük 1999 depremini hatirlatarak, “Önümüzdeki dönem bizim birinci önceligimiz bu sehri depreme hazirlamak olmasi lazim. Çünkü deprem yikim getirdiginde ortaya çikan hasar, o hasari telafi etmek istedigimiz bedelle kiyaslanamiyor. Bizim bu yikimdan önce tedbir almaliyiz. Su an sehrin biri Gölcük olmak üzere 7 ayri noktasinda kentsel dönüsüm çalismalari devam ediyor. Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi’nden akademik hocalarla birlikte çalisma gruplari olusturduk. Bu sehirdeki taramalari yaptik. Bütün taramayi bitirdik. Bos durmadik. Bu sehir için çalisma sözünü verdik, emaneti üstlendik. Çalismaya da devam ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA