Aydinli Kadinlar 'Rahim Agzi Kanseri'ne Karsi Bilgilendirildi

Aydin Devlet Hastanesi’nde ’1-31 Ocak Rahim Agzi (Serviks) Kanseri Farkindalik Ayi’ kapsaminda stant açilarak kadinlara bilgilendirmelerde bunuldu.

Aydinli Kadinlar 'Rahim Agzi Kanseri'ne Karsi Bilgilendirildi


Büyük ölçüde önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalik olmasina ragmen Serviks Kanseri, gelismekte olan ülkelerde genellikle genç ve sosyoekonomik açidan yoksun kadinlari etkileyen önemli bir halk sagligi sorunu olarak bilinmektedir. Ocak Ayi, Serviks Kanseri Farkindalik Ayi olarak belirlenirken dünyanin birçok ülkesinde hastaliga dikkat çekmek üzere farkindalik etkinlikleri düzenleniyor. Türkiye’de de farkindalik etkinlikleri tüm illerde yapilirken, tarama programlari tanitilarak vatandaslar bu konuda bilinçlendiriliyor.

1-31 Ocak Rahim Agzi (Serviks) Kanseri Farkindalik Ayi etkinlikleri kapsaminda Aydin Devlet Hastanesi’nde de poliklinik girisinde stant açildi. Hastane personeli, hasta ve hasta yakinlari; serviks kanserinin belirtileri, tani ve tedavi yöntemleri ile serviks kanserinden korunma yollari konusunda bilgilendirildi.

Aydin Devlet Hastanesi’nden konu ile ilgili yapilan açiklamada, "Serviks Kanseri Dünya Saglik Örgütü tarafindan ’önlenebilen ölüm nedeni’ olarak tanimlanmaktadir. 30-65 yas arasi kadinlarin KETEM, Aile Sagligi Merkezleri ve Toplum Sagligi Merkezleri tarafindan ücretsiz olarak yapilmakta olan tarama testini 5 yilda bir yaptirmasi önerilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA