ASTI'de Yenileme Devam Ediyor Açiklamasi Kendi Enerjisini Üretecek

Ankara Büyüksehir Belediyesi (ABB), geçtigimiz yil kapsamli bir tadilattan geçerek yepyeni bir görünüme kavusan ASTI’nin çatisina Günes Enerjisi Santrali kurma çalismasi baslatti.

ASTI'de Yenileme Devam Ediyor Açiklamasi Kendi Enerjisini Üretecek
Ankara Büyüksehir Belediyesi kapsamli bakim onarim çalismalariyla daha modern bir görünüme kavusan ASTI’de yillik tüketilen yaklasik 6 milyon 900 bin kWh enerjiden tasarruf etmek için Günes Enerjisi Santrali kurulum çalismasi baslatti. Çalismalar kapsaminda 22 bin metrekarelik alandan olusan çatinin 15 bin metrekarelik kismina toplamda 4 bin 194 günes paneli yerlestirildi. Projenin tamamlanmasiyla; yenilenen çati ve elektrik üretimiyle tüketimin yaklasik yüzde 50’sinin yenilenebilir enerji kaynagindan karsilanmasi hedefleniyor.

“26 gün sonra enerji üretmeye baslayacagiz”

ASTI’nin çatisina kurulan günes enerjisi panelleri ile 26 gün sonra enerji üretmeye baslayacaklarini belirten BUGSAS Genel Müdürü Vecihi Halil Iyigün, “ASTI’nin kurulusundan bu yana olan çatiyi yeniledik müteakiben GES projesini sonuçlandirdik. Günes Enerji Santrali’nin altyapisini bitirdik ve panellerini yerlestirdik. Yaklasik 26 gün sonra enerji üretmeye baslayacagiz. Çatimiz toplam 22 bin metrekarelik bir alan, bu alanin yaklasik 15 bin metrekarelik bölümüne toplam 4 bin 194 panel yerlestirerek ASTI’nin elektrik üretiminin yüzde 50’sini yenilenebilir enerji olarak kendimiz üreterek sisteme dahil edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA