Aday Ögrencilerden SANKO Üniversitesi'ne Ziyaret

Gaziantep Mehmet Emin Er Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi ögrencileri, SANKO Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Aday Ögrencilerden SANKO Üniversitesi'ne Ziyaret
Rehber Ögretmenleri Ifakat Dikici, Sirma Tugba Yurtsever ve Ömer Faruk Karadurmus esliginde üniversiteyi gezen ögrencilere, akademisyenler tarafindan bilgilendirme yapildi. SANKO Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi (SBF) Beslenme ve Diyetetik Bölümü Ögr. Gör. Benan Semercioglu, bölümün en önemli amacinin bireyin ve toplumun sagligini korumak, iyilestirmek ve gelistirmek için çözüm odakli “diyetisyenler” yetistirmek oldugunu söyledi.



Beslenme ve Diyetetik Bölümünün müfredatinda yer alan laboratuvar derslerini yeterli sayida ve donanima sahip, alaninda uzman akademik kadrosu esliginde yürüttüklerini ifade eden Ögr. Gör. Semercioglu, ögrencilerin uygulamali derslerini ise SANKO Üniversitesi Hastanesinde aldiklarina dikkat çekti.

Ögrencilerin bölüme sayisal puanla girebileceklerini hatirlatan SBF Hemsirelik Bölümünden Ars. Gör. Mehmet Dündar ise dört yillik egitim sonunda hemsire unvanina sahip olacaklarini bildirdi. Uygulamali egitimin öneme vurgu yapan Ars. Gör. Dündar, SANKO Üniversitesinin son teknolojik laboratuvara sahip oldugunun altini çizdi.

Fizyoterapistlik mesleginin kendi içinde çok farkli özellesme alanlari ile genis istihdam olanagi bulunduguna isaret eden SBF Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Ars. Gör. Meltem Uzun da ögrencilerin bilimsel çalismalar ve sosyal-kültürel faaliyetler içerisinde yer almalari saglanarak, sadece egitimde degil kisisel gelisimlerine de katki sunduklarini aktardi.

Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Uygulama Sorumlusu Uzman Hemsire Nurcan Bagatur ise ögrencilere Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Ilk ve Acil Yardim ile Tibbi Görüntüleme Teknikleri Programlari hakkinda bilgilendirme yapti.

Bu bölümü bitirenlerin tekniker unvani aldiklarini belirten Uzman Hemsire Bagatur, teknikerlerin görev ve sorumluluklarina, nerelerde çalisabileceklerine degindi.

Basin ve Halkla Iliskiler Müdürü Sema Tavsancil ise ögrencilere sosyal imkanlar, puanlar, siralamalar ve laboratuvar hakkinda bilgi verdi.

SANKO Üniversitesi kütüphanesini de gezme firsati bulan ögrencilere, Kütüphane Müdürü Fatih Furkan Gebel, kütüphane hakkinda bilgilendirme yapti.
Kaynak: İHA