5 Bin TL Ugruna Canlarini Hiçe Saydilar Açiklamasi 'Tekrar Yarisacagiz' Dediler

Edirne’de motosikletli genç sürücüler 5 bin lira ugruna canlarini hiçe sayarak yarismasi sonucu polis ekipleri tarafindan yakalanarak 69 bin 460 lira ceza kesildi.

5 Bin TL Ugruna Canlarini Hiçe Saydilar Açiklamasi 'Tekrar Yarisacagiz' Dediler
Edirne Il Emniyet Müdürlügü Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü’ne bagli ekipler sehir içinde motosikletlere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Edirne’de Atatürk Bulvari üzerinde polis ekiplerinin dur ihtarina uymayarak para karsiliginda motosikletle yarisan sürücüler kovalamaca sonucu yakalandi.

Bir akaryakit istasyonunun girisinde yakalanan 6 motosiklet sürücüsüne toplamda 69 bin 460 lira ceza kesildi. Trafikten men edilen motosikletler olay yerine çagrilan çekiciyle yediemin otoparkina götürüldü. Motosiklet sürücüleri bahis karsiliginda yaristiklarini ve bu yüzden motosikletlerinin yakalandigini belirtti.

Gençler sürücüler motosikletleri çekici üzerinde giderken son kez öz çekim yapmayi da ihmal etmedi.

“Motor çikarilsin, tekrar yarisacagiz”

18 bin 500 TL ceza makbuzunu elline alan motosiklet sürücüsü Özgür Kukumavlar, “5 bin TL karsiliginda yaris yapmaya karar verdik. Arkadaslarimizla toplandik. Yarismak istediler, 5 bin lirasina yarisildi. Sonrasinda zaten polis arkadaslar geldi, biz de kaçmadik. Canlari sag olsun, motorlari hibe ettik. Toplamda 18 bin 500 lira ceza yazildi bana. Motor çikarilsin, tekrar yarisacagiz" dedi.



“Kuralara uymalari gerekiyor”

Sehir merkezinde kuryelik yaparak geçimini saglayan Samet Asik, motosiklet sürücülerinin daha dikkatli olmasi gerektigini ifade ederek, "Bu isin sakasi olmuyor, maalesef en ufak hatada bile geri dönüsü olmayan hasarlar olabiliyor. Bu isi yaparken kasklarini, ekipmanlarini takip, trafik kurallarina uyduklari zaman daha güvenli bir sürüs yapacaklarini düsünüyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA