Vefa Sosyal Destek Grubu 2023 Yilinda 5 Bin 402 Faaliyet Gerçeklestirdi

Antalya’nin Gazipasa ilçesinde Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi (SYDV) bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu 2023 yili faaliyet raporu açiklandi. Gazipasa’nin 47 mahallesinde çalismalarini sürdüren Vefa ekibi, 1 yilda toplam 5 bin 402 faaliyet gerçeklestirdi.

Vefa Sosyal Destek Grubu 2023 Yilinda 5 Bin 402 Faaliyet Gerçeklestirdi
Gazipasa Kaymakamligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi (SYDV) bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu, 1 Ocak-31 Aralik 2023 tarihleri arasinda gerçeklestirdigi faaliyet raporunu açikladi.

Ilçenin 47 mahallesinde faaliyet gösteren Vefa ekibi, 1 yilda 604 hanede toplam 5 bin 402 faaliyet gerçeklestirdi.

Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi tarafindan yapilan açiklamada, “Gazipasa’da 47 mahallede faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 2014 yilinda Gazipasa Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfimizca Yasli Bakim Projesi olarak uygulamaya baslanan ve bu yil ulusal bir program haline dönüserek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligimiz tarafindan finanse edilen ve tüm Türkiye’de uygulamaya baslayan Vefa Sosyal Destek Grubu projemiz ile sayisi artan bir ekiple hizmet veriyoruz. 1 yilda 604 hanede toplam 5 bin 402 faaliyet gerçeklestirdik. Projemiz kapsaminda vakfimizca tespit edilmis, yasli ve engelli vatandaslarimizin ev temizligi ve kisisel bakimlarina iliskin temel ve zaruri ihtiyaçlari karsilaniyor. Yapilan ziyaretlerde yasli vatandaslarimizin gönülleri alinip, hos sohbet edilip, istek ve talepleri dinlendi. Yasli, engelli, kronik hasta, yardima muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelerin çamasirlari yikandi, camlari silindi, tarlalari sürülüp ekime hazirlandi, bahçe otlari temizlendi, yemekleri yapildi, haneleri temizlendi, bulasiklari ve halilari yikandi, yufka ekmekleri yapildi, yasli ve engelli vatandaslarin öz bakimlari yapildi. Ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin her zaman yaninda olmaya devam edecegiz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA