5. Kattan Havalandirma Bosluguna Düsen Kedisini Kurtarmak Için Seferber Oldu

Antalya’da bir genç, 5. kattan apartmanin havalandirma bosluguna düsen kedisini kurtarmak için seferber oldu. Itfaiye ile birlikte küçücük pencereden karanlik bosluga giren genç, kedisine saglikli sekilde kavusunca büyük mutluluk yasadi.

5. Kattan Havalandirma Bosluguna Düsen Kedisini Kurtarmak Için Seferber Oldu
Olay, Kepez ilçesi Gülveren Mahallesi Antalyali Hakki Çavus Caddesi üzerindeki bir apartmanda meydana geldi. Market dönüsü 9 aylik ’Bihter’ isimli kedisini evde bulamayan Ilker Karabulut (22), panikle çevrede arama yapmaya basladi.

Sokaklari ve tüm binada arama yapan Karabulut, kedisinin sesinin apartmanin hava boslugundan geldigini duydu. Bosluga bir türlü ulasamayan Karabulut, durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbarla adrese Büyüksehir Belediyesi Itfaiye ekipleri geldi. Kedinin tam bulundugu noktanin belirlenmesinin ardindan operasyon basladi.

Itfaiye ekipleri bina içindeki küçük bir pencereyi çökerek kedinin oldugu noktaya ulasmaya çalisti. Pencereden fener yardimiyla bosluga bakan ekip, kediyi gördü. Ekip, bosluga inmek için araçtan merdiven getirmeye gittigi sirada Karabulut, arkadaslarinin yardimiyla küçük pencereden bosluga indi. Kediyi kucagina alan Karabulut, hayvani daha sonra yukarida bekleyen itfaiye ekibine verdi. Kendisi de güvenli sekilde bosluktan çikan Karabulut, büyük mutluluk yasadi. Karabulut, 5. kattan havalandirma bosluguna düsen kedisini kontrol amaçli hastaneye götürdü.

Tehlikeye ragmen kedisi için bosluga giren Ilker Karabulut, "Markete gitmistim, arkadaslarim da evde kahvalti hazirliyordu. 2 kedim daha var onlari odaya birakmistim. Arkadaslarim bunu yanlarinda tutmuslar bir sey olmaz diye. Gözden kaybolup, çatidan bosluga düsüyor. Kiz arkadasima hediye almistim bu kediyi. Sonra isler rast gitmedi, bana geri kaldi. Gözüm gibi bakiyorum. Dis yarasi yok gibi ama veterinere götürecegiz" dedi.

Kaynak: İHA