Kayseri Üniversitesi Ile Osman Ulubas Kösk Anadolu Lisesi Arasinda Iki Ayri Protokol Imzalandi

Kayseri Üniversitesi ile Osman Ulubas Kösk Anadolu Lisesi arasinda ‘Osman Ulubas Kösk Anadolu Lisesi Uluslararasi Birlesmis Milletler Model Konferansi 2024 (Munos24)’ Projesi is birligi protokolü ile sosyal, bilimsel ve kültürel is birligi protokolü imzalandi.

Kayseri Üniversitesi Ile Osman Ulubas Kösk Anadolu Lisesi Arasinda Iki Ayri Protokol Imzalandi
Rektörlük Senato Salonu’nda gerçeklestirilen imza törenine Kayseri Üniversitesi Rektörü ile Üst Yöneticileri, hayirsever Osman Ulubas ve Osman Ulubas Kösk Anadolu Lisesi yöneticileri katildi.

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa protokolde yaptigi konusmada, “Bugün burada Kayseri Üniversitemiz ile Osman Ulubas Kösk Anadolu Lisesi arasinda ‘Uluslararasi Birlesmis Milletler Model Konferansi 2024 (Munos24)’ Projesi Is Birligi Protokolü’ ve “Sosyal, Bilimsel ve Kültürel Is Birligi Protokolü” olmak üzere iki ayri is birligi protokolünü imzaliyoruz. Birlikte çalisma ve is yapabilme ruhu ile bir araya gelerek, olusturacagimiz sinerji ile ülkemizin gelecegi sevgili gençlerimiz için çalismalar yürüterek yüksekögretime daha bilinçli ve emin adimlarla hazirlanmalarina yardimci olmak amaciyla böylesine kiymetli bir protokolü imzalayarak, son derece kiymetli çalismalara baslangiç yapacagimizi ümit ediyorum. Egitim kurumlarini, ögrencilerin yalnizca teknik bilgi ile donatildigi müesseseler olarak görmek son derece sig bir bakis açisi olacaktir. Yüksekögretim sonrasinda gençlerimizin toplumun ilerisinde, ülke vizyonunu özümsemis, küresel düsünüp yerel hareket edebilme kabiliyetine haiz, bulundugu sektörün talep ettigi üstün vasiflara sahip, ülkesinin sürdürülebilir rekabet gücü elde etmesine var gücüyle katki sunma gayretinde ve sosyal fayda olusturan süreçlerin içerisinde yer alma arzusunda bireyler olarak hayata atilmalari; bu bilinç ve özveri ile ülkelerine hizmet etmeleri gelecegimiz için çok büyük önem arz etmektedir” ifadelerini kullandi.

Kayserililerin hayirseverliginden de bahseden Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa; “Hayirseverlerin de büyük destek ve gayretleri ile Kayseri, egitim alaninda Türkiye’nin önde gelen sehirleri arasinda yer almaktadir. Bu anlamda kiymetli hayirsever is insani Osman Ulubas’in egitim alaninda ilimize yaptigi katkilar takdire sayan bir boyuta ulasmistir. Osman amcamizin mesleki ve teknik egitime ne denli önem verdigi, bakis açisinin ne kadar genis oldugu bilinmektedir. Kayseri Üniversitesi de misyon ve vizyonunun geregi olarak odagina mesleki ve teknik egitimi alan bir anlayis ile egitim-ögretim faaliyetlerini yürütmektedir. Bu vizyon birlikteliginin üniversitemizi güçlendirerek daha ileriye tasiyacagina; daha güçlü bir Kayseri Üniversitesi’nin ise sanayi ve üretimde çok daha hizli ve sürdürülebilir ilerleme çalismalarina kapi aralayacagina inaniyoruz” diye konustu.

Kayseri OSB’de yine Kayserili hayirsever is insani Avukat Mehmet Altun tarafindan yaptirilacak olan teknik kampüsün de önemine isaret eden Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa degerli is insani Osman Ulubas’in da mesleki ve teknik yüksekögretime vermis oldugu desteklerden de bahsetti ve tesekkür etti.

Hayirsever Osman Ulubas imzalanan bu protokolün vatanimiza ve milletimize hayirli olmasini diledi.

Osman Ulubas Kösk Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ilhami Boran ise yapilan protokolün ögrenciler açisindan çok faydali olacagina inandigini ifade etti.

Kaynak: İHA