Bolu Dagi Tüneli Istanbul Istikametinde Tünel Tüpü 60 Metre Uzatilacak

Karayollari 4. Bölge Müdürü Mehmet Fidan, heyelan riskine karsi Bolu Dagi Tüneli Istanbul istikameti tünel tüpünün yaz aylarinda 60 metre uzatilacagini, ayrica Bolu Dagi Tüneli çikisinda siklikla meydana gelen heyelan alaniyla ilgili Avusturya’dan uzman ekibin gelecegini açikladi.

Bolu Dagi Tüneli Istanbul Istikametinde Tünel Tüpü 60 Metre Uzatilacak
Bolu Dagi Tüneli’nin Ankara istikameti 25 Eylül’de ulasima kapatilarak 42 günlük çalismanin ardindan heyelan riski nedeniyle 90 metre uzatildi. Bolu Valiligince düzenlenen Il Koordinasyon Toplantisi’nda heyelan riskine karsi Bolu Dagi Tüneli Istanbul istikameti tünel tüpünün yaz aylarinda 60 metre uzatilacagini açiklandi.

"Temmuz- agustos aylarinda çalisma yapilacak”

Il Koordinasyon Toplantisi’nda konusan Karayollari 4’üncü Bölge Müdürü Mehmet Fidan, yaz aylarinda Istanbul istikametinde çalisma yapilacagini ifade ederek, "Istanbul istikametini 60 metre civarinda uzatacagiz. Bu sene planlaniyor. Bayramlari düsünüyoruz. Mevsimi düsünüyoruz, trafigin az oldugu dönemleri düsünüyoruz. Kurban Bayrami’nin da haziran ayinda oldugunu düsünürsek okullarin da tatil oldugunu. Temmuz- agustos aylarinda çalisma yapilacak" dedi.



“Avusturya’dan özel ekip gelecek”

Avusturya’dan özel ekip gelecegini ifade eden Müdür Fidan, “Avusturya’dan özel ekip gelecek. Heyelan bölgesiyle ilgili ayri bir proje çalisiyoruz. Avusturya’dan bu konularla ilgili uzman ekip gelecek. Hatta 29 Ocak’ta gelecek. Gelip, oraya has, o heyelana has özel bir çözüm, heyelani yukarida tutma, yukarida engelleme amaçli çözüme yönelik bir çalismamiz devam ediyor. Tüneli de oraya kadar, heyelanlara kadar uzatma konusu da aklimizda. 60 metrelik uzatma sadece tünelin hemen üst kismindan gelen malzemeyi tutacak” diye konustu.

Kaynak: İHA