Saruhali'da Sulama Kanallari Ve Derelere Aninda Müdahale

Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, il genelini etkisi altina alan siddetli saganak yagis ile birlikte Saruhanli ilçe merkezi ve 8 kirsal mahallesinde yer alan dere ve sulama kanallarina müdahalede bulundu. Gece boyunca etkili olan saganak yagista görevinin basinda olan ekipler, özveriyle çalismalarini sürdürüyor.

Saruhali'da Sulama Kanallari Ve Derelere Aninda Müdahale
Küresel isinma ve iklim degisikligi yagis rejimlerini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yagislar artik siddetli ve ani olarak meydana geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlügü Manisa için metrekareye 50-100 kg yagis düsecegi uyarisinda bulunmustu. Bu kapsamda Büyüksehir Belediyesi ve MASKI Genel Müdürlügü’ne bagli ekipler ani baslayan saganak yagista kisa sürede organize olarak yagistan etkilenen Saruhanli ilçe merkezi ve 8 kirsal mahallede yer alan dere ve sulama kanallarina müdahalelerde bulundu.

“Ekiplerimiz sürekli sahada”

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskani Mümin Deniz, “Manisa’da yagisli havalarda meydana gelebilecek taskinlarin önüne geçmek amaciyla idare olarak sürekli olarak dere temizlik ve islah çalismalarimizi sürdürüyoruz. Yagis aninda, öncesinde ve sonrasinda da sulama kanallari ve derelerdeki temizlik çalismalarimiza ara vermeden devam ediyoruz. Yagislarin ani ve siddetli olarak etkili olmasi sulama kanallari ve derelerin de hizla su almasina neden oluyor. Ekiplerimiz is makinelerimizle gerekli müdahaleleri yapiyor” dedi.

Kaynak: İHA