Avusturya'da Iltica Basvurusu Kabul Edilmeyen Türk Vatandasi Nikah Masasindayken Sinir Disi Edildi

Avusturya’da iltica basvurusu kabul edilmeyen 27 yasindaki Türk vatandasi Hamza, 40 yasindaki Alman nisanlisi Gundula ile nikah masasindayken Federal Göçmenlik ve Iltica Dairesi tarafindan gözaltina alinarak sinir disi edildi.

Avusturya’nin Asagi Avusturya eyaletinde yer alan Vösendorf kasabasinda iltica basvurusu kabul edilmeyen 27 yasindaki Türk vatandasi Hamza ve 40 yasindaki Alman nisanlisi Gundula’nin 13 Ocak’taki nikahi Federal Göçmenlik ve Iltica Dairesi tarafindan basilarak yarida kesildi.

Henüz nikahlari kiyilmayan çift, karsilarinda Federal Göçmenlik ve Iltica Dairesi’nden 12 yetkiliyi görünce sok oldu. Yetkililer, Hamza’yi nikah masasindayken gözaltina alarak sinir disi edilmesine yönelik islemleri baslatirken, Gundula ise olanlar karsisinda gözyaslarini tutamadi.

Hamza’nin nikahin ardindan gözaltina alinmasini isteyen konuklar, olumsuz yanit aldi. Gundula’nin duruma tepki göstererek evlenmeye hakki oldugunu belirtmesi üzerine ise bir yetkili, "Dogru, ama bugün degil. Gözalti simdi gerçeklesecek” cevabini verdi.

Yetkililer, Hamza’nin Avusturya’yi 10 gün önce terk etmesi gerektigini ve bu nedenle Avusturya’da kaçak olarak bulundugu için suç isledigini belirtti.

Hamza’nin avukati Gregor Klammer, nikah masasinda gözaltina alinan müvekkilinin Türkiye’ye gönderilecegini ve asker kaçagi oldugunu belirtti.

Kaynak: İHA