Antalya'nin Dogu Ilçeleri Için Gökgürültülü Saganak Yagis Uyarisi

Meteoroloji Genel Müdürlügü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafindan yapilan açiklamada Antalya’nin dogu ilçeleri için gökgürültülü saganak yagis uyarisi yapildi.

Bu gece saatlerinden itibaren Antalya’nin dogu ilçeleri ile Kas, Finike, Demre ilçeleri ve İçel’in bati ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve siddetli (51-100 kg/m2), Antalya merkez ile Sali günü sabah saatlerinden itibaren Adana’nin dogusu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaras çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) saganak ve gök gürültülü saganak yagis beklendigi bildirildi.

Açiklamada yagislarin genellikle 1500 metre üzeri yüksek kesimlerde, Kahramanmaras’in kuzeyinde 1100 m üzeri yükseklerde kuvvetli karla karisik yagmur ve kar seklinde olmasinin beklendigi bilgisi verildi.

Kuvvetli yagislarla birlikte sel, su baskini, yildirim, ulasimda aksamalar, yagis aninda kuvvetli rüzgar, basta Konya-Antalya karayolunun Alacabel mevkisi olmak üzere yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerektigine dikkat çekildi.
Kaynak: İHA