Yemek Videolariyla Türkiye'nin Sevgisini Kazanmisti, Annesi Depremden Bu Yana Taha'nin Mutfagindan Baska Yerde Uyuyamiyor

Asrin felaketinde Hatay’da 2 kardesiyle birlikte hayatini kaybeden sosyal medya fenomeni Taha Duymaz’in annesi Meryem Duymaz, depremden bu yana Taha’nin mutfagindan baska bir yerde uyuyamiyor.

Yemek Videolariyla Türkiye'nin Sevgisini Kazanmisti, Annesi Depremden Bu Yana Taha'nin Mutfagindan Baska Yerde Uyuyamiyor
Hatay’in Yayladagi ilçesinde yasayan ve yaptigi yemeklerin tariflerini sosyal medyada paylasan Taha Duymaz, kisa sürede milyonlarca insanin sevgisini kazanmisti. Sosyal medyada fenomen haline gelen ve görüntülerini milyonlarca insan izleyen 19 yasindaki Duymaz, Kahramanmaras merkezli depremlere kardesleri Umut ve Melek ile birlikte Hatay’in Antakya ilçesinde yakalanmis ve hayatini kaybetmisti. Genç fenomenin ölümü ülkede birçok insani üzmüs ve kardesleriyle yan yana Yayladagi ilçesi Güveççi Mahallesi’nde bulunan aile mezarligina defnedilmisti. Depremin üzerinden geçen 11 aya ragmen anne Meryem Duymaz, evlatlarinin acisini bir nebze unutabilmis degil. Mezarligi her gün ziyaret eden Duymaz, evlatlarinin mezari basinda gözyaslarina hakim olamiyor. Anne Duymaz’in depremden bu yana Taha’nin mutfagindan baska bir yerde uyuyamiyor olmasi da yürekleri dagliyor.

“Mezarlarina gelmezsem hasta oluyorum, gelince rahatliyorum”

Evlatlarinin mezarlarina gelmediginde hasta oldugunu dile getiren Meryem Duymaz, “Rahmetli çok iyi bir insandi, beni çok seviyordu. Rabbim rahmet eylesin evlatlarima. Depremde evlatlarim öldüler; 1 sene olacak, unutamiyorum. Her gün agliyorum, her an aklimdalar. Çok zor, rabbim kimseye yasatmasin. Insallah bir daha böyle bir aci yasanmaz. Taha’m her seyi yapardi. Bize ve kardeslerine bakardi. Taha’min hayali çoktu, unutamam. Mezarlarina gelmezsem hasta oluyorum, gelince rahatliyorum. Dua ediyorum, konusuyorum. Taha için simdi ben de yemek yapiyorum. Her gün gece yatamiyorum” dedi.



“Evladim vefat ettiginden beri mutfaginda yatiyorum”

Depremden bu yana Taha’nin mutfaginda uyudugunu ve baska yerde rahat edemedigini ifade eden anne Duymaz, “Burada Taha’nin mutfaginda yatiyorum. Baska yerde rahat edemiyorum. Gidiyorum, diger odaya sonra yine mutfaga geliyorum. Mutfaga yatagimi serdim, burada yatiyorum. Taha’min mutfaginda yatiyorum, baska yerde yatamiyorum. Evladim vefat ettiginden beri mutfaginda yatiyorum. Çocuklar burada yatmami istemiyor ama ben mutfakta yatmak istedigimi söylüyorum” ifadelerini kullandi.

“Depremde 3 evladim vefat etti, hepsini özlüyorum”

Baba Mehmet Duymaz da evlatlarinin acisini unutamadigini belirterek “Neredeyse 1 yil olacak, hiç unutamiyoruz. Artik bir seyimiz kalmadi. Bizim matemimiz 6 Subat. Depremde 3 evladim vefat etti, hepsini özlüyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA