7 Milyonluk Vurgun Yapan Dolandiricilik Sebekesi Çökertildi

Kocaeli merkezli 12 ilde yapilan es zamanli operasyonla e-ticaret sitelerine koyduklari sahte satilik ilanlarda 30 kisiyi 7 milyon TL dolandiran 44 süpheliden 41’i alinan ifadelerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

7 Milyonluk Vurgun Yapan Dolandiricilik Sebekesi Çökertildi
Kocaeli Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, gelen sikayetler üzerine, e-ticaret sitelerine sahte ilanlar koyarak aralarinda depremzedenin de bulundugu 30 kisiyi, 7 milyon 369 bin 713 TL dolandiran sebekeyi takibe aldi. Polis ekiplerinin yaptigi teknik takipte, süphelilerin e- ticaret ve ilan platformlarina piyasa degerinin altinda konteyner, elektrikli araba, kabinli motor ve evcil hayvan gibi sahte satilik ilanlari yükledikleri belirlendi. Müstekiler ile açik hatlar üzerinden sürekli olarak görüsme gerçeklestiren süphelilerin kaparo, kargo, nakliye ve sigorta bedeli gibi bahanelerle dolandiricilik eylemi gerçeklestirdigi tespit edildi.

41 süpheli adliyeye sevk edildi

Harekete geçen Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, tespiti yapilan süphelilerin yakalanmasina yönelik 9 Ocakta Kocaeli merkezli 12 ilde es zamanli operasyon düzenlendi.

Özel hareket polislerinin de destek verdigi safak operasyonunda 44 süpheli yakalandi. Kocaeli Il Emniyet Müdürlügü’ne getirilen 44 süphelinin 4 gün boyunca ifadeleri alindi. Ifadeleri tamamlanan 41 süpheli bugün Gebze Adliyesi’ne sevk edildi, 3 kisi ise serbest birakildi.

Kocaeli merkezli yapilan operasyonun Istanbul, Tekirdag, Balikesir, Mugla,, Izmir, Adana, Gaziantep, İçel, Aksaray, Nigde, Kayseri illerinde yapildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA