Sehitkamil'den Is Yeri Sahiplerine Ruhsat Kolayligi

Sehitkamil Belediyesi, adres degisikligine bagli is yeri sahiplerinin vermek zorunda olduklari ruhsat yenileme ücretini tahsil etmeden isyeri ruhsatlarini yeniledi. Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, yeni is yeri ruhsatlarini is yeri sahiplerine elden teslim etti.

Sehitkamil'den Is Yeri Sahiplerine Ruhsat Kolayligi
Esnafa ve is yeri sahiplerine yönelik çok sayida kolaylik saglayan Sehitkamil Belediyesi, son olarak isyeri ruhsatlarinda belge yenileme ücreti ile ilgili kolaylik sagladi. Aydinlar Mahallesi’nin Sanayi Mahallesi’ne baglanmasiyla birlikte adres degisikligi islemine bagli olarak is yeri sahibi tarafindan ödenme zorunlulugu olan ruhsat yenileme ücreti, ücretsiz olarak yenilendi. Gaziantep Oto Center’da hizmet veren esnafi ziyaret eden Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, yenilenen is yeri ruhsatlarini çerçeveli bir biçimde hak sahiplerine teslim etti.

“Türkiye’de örnek bir uygulama yaptik”

Konuya iliskin açiklamada bulunan Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, “Yeni düzenlemeyle ilgili olarak belki de Türkiye’de örnek bir uygulama yaptik. Tabii ilçemizin birkaç bölgesinde adres degisikligi söz konusu oldu. Bununla ilgili vatandasin bizim ayagimiza gelmesinden daha ziyade, bizim vatandasimiza hizmet götürmek noktasinda ekip arkadaslarimizla birlikte almis oldugumuz karar çerçevesinde, ruhsatlarindaki adresler düzenlenerek takdim ediliyor. Tabii burasi site oldugu için öncelikli olarak buradan basladik ama diger noktalardaki tüm esnaf arkadaslarimizin da bu sekilde adres degisikliginden kaynaklanan ruhsat degisikligini, herhangi bir muameleye tabi tutmadan, harç yatirma, dilekçe yazma gibi git gel meselesi olmadan vatandasin ayagina götürülecek sekilde bir uygulama yaptik. Bu konuda Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi ile de yapmis oldugumuz bir görüsme çerçevesinde, Ticaret Odasi Baskanimiz da su anda ilgileniyor, sirket olan arkadaslarimizin da ayni zamanda ticaret sicilinde de adres degisiklikleri söz konusu biliyorsunuz. Bununla ilgili de harçtan muafiyet noktasinda bir çalisma yapiliyor. Büyük bir ihtimalle o da en kisa sürede çözülecek. Tabii simdi bu adres degisikliginin sebebini de soracaksiniz? Öyle mahallelerimiz var ki 40 binin üzerinde nüfuslu, öyle mahallelerimiz var ki bin 500 nüfuslu. Bunlarin sevk ve idaresiyle ilgili olarak Gaziantep ölçeginde belirli bir rakama gelmesi ortalama 15 bini baz alacak sekilde bir düzenlemeydi. Özellikle bu bölgede de Aydinlar olarak geçen bu bölgede bilindigi üzere Aydinlar Mahallesi zaten kentsel dönüsüme girince hemen hemen nüfus sifira indi. Daha önce de Sanayi Mahallesi’ndeki yapilan kentsel düzenlemeyle birlikte Sanayi Mahallesi’ndeki ikamet kalkti. Agirlikli olarak küçük sanayiye yönelik oldu. Fakat bu bölgenin mutlak suretteki adrese dayali bilgi sistemi içerisinde mahalle olmasi gerekliligi söz konusu olunca, bu ismin özellikle isimizle de dogru orantili olarak Aydinlar bölgesinin de tamami sanayiye yönelik olarak bir altlik olmasi münasebetiyle isminin Sanayi Mahallesi olmasindaki özellik o oldu. Ben, emek veren tüm ekip arkadaslarima tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA