Sehidin Ismi Kütüphanede Yasayacak

Kütahya’da, hayirseverlerin destegiyle olusturulan ve 7 yil önce Tunceli’nin Pülümür ilçesindeki helikopter kazasinda sehit polis memuru Ekrem Dereli’nin adinin verildigi kütüphane, protokolün katilimi ile hizmete sunuldu.

Sehidin Ismi Kütüphanede Yasayacak
Saray Mahallesi Sehitler Camiinin bitisiginde emekli kütüphane memuru Zeki Aktürk ve mahalle sakinlerinin kitap bagisi toplayarak kurdugu Sehit Ekrem Dereli Kütüphanenin açilis törenine Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak, Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit, Il Müftüsü Dr. Irfan Açik ve mahalle sakinleri katildi.

Zeki Aktürk, sehit Ekrem Dereli’nin Kütahya Emniyet Müdürlügünde yaklasik 10 yil görev yaptigini dile getirdi.

Aktürk, "Kitaplarin ögrencilerle bulusmasini, mahallemize de bir kütüphane kurarak taçlandirmaya karar verdim. Yine hayirseverlerimizin destekleriyle olusturdugumuz kütüphanemize, daha önce komsum ve yaklasik 16 yillik dostum olan, 2017 yilinda sehit düsen polis memurumuz Ekrem Dereli’nin isminin verilmesinin uygun olacagini düsündük. Sehidimiz, mahallemizin sevilen ve sayilan bir sakiniydi. Bugün onun ismini verdigimiz kütüphanemizi açtik. Kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle aniyoruz" diye konustu.

Törende, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kiziltoprak, Il Milli Egitim Müdürü Hasan Basyigit, Il Müftüsü Dr. Irfan Açik ve Belediye Baskani Alim Isik’ta birer konusma yaparak, sehit Ekrem Dereli Kütüphanesinin kurulmasini saglayan Aktürk ve mahalle sakinlerine tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA