TMO Yozgat Genelinde 800 Bin Ton Hububat Alimi Gerçeklestirdi

Yozgat’ta 32 noktada üreticiden hububat alimini sürdüren Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) il genelinde yaklasik 800 bin ton arpa ve bugday alimi gerçeklestirdi.

TMO Yozgat Genelinde 800 Bin Ton Hububat Alimi Gerçeklestirdi
Yozgat’ta Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 30 Haziran’da baslayan hububat alimlari, silo, açik alan ve kiralanan lisansli depolar olmak üzere 32 noktada devam ediyor. Eylül ayinin sonuna kadar hububat alimlarinin tamamlanacagi Yozgat’ta, TMO’ya gelen üreticilerin ürünleri, görevliler tarafindan incelenip tahliller yapildiktan sonra kriterine uygun fiyati belirlenerek, alimlar yapiliyor.

Il genelinde TMO Yozgat Bas Müdürlügüne bagli 23 noktada, Kayseri TMO Bas Müdürlügüne bagli 9 olmak üzere 32 noktada alim yapildigini aktaran TMO Yozgat Bas Müdürü Hasan Öztürk, iki ayi geçkin sürede il genelinde 800 bin ton hububat alimi yapildigini söyledi.

Geçen yil ise 350 bin ton ürün alindigini da belirten Öztürk, bu yil üreticilerin ürünlerini getirdigi sürece TMO’da alimlar yapilacagini ifade etti.

Öztürk, ürün teslimi ve randevu konusunda bir sikintinin yasanmadigini da anlatarak yogunlugun azaldigi için ileri tarihlere alinmis randevularin öne çekildigini söyledi.



Erkekli köyü çiftçilerinden Nasuh Demir ise bugdayini TMO’ya teslim ettigini belirterek, “Ürünleri önce Yozgat merkez TMO’ya teslim ediyorduk. Orasi dolunca Saray TMO’ya teslim ediyoruz. Yeter ki ürünümüzü alsinlar, çiftçi perisan olmasin. Yaklasik 30 ton bugday teslim ettim, 40 ton daha var” dedi.

Sorgun ilçesine bagli Asagi Karakaya köyünden gelen Ilyas Ekinci de bu yil verimin iyi oldugunu ifade ederek, “TMO’dan da memnunuz, randevumuzu aldik, ürünümüzü getirip teslim edecegiz. Randevu tarihinden önce de ürün alabiliyorlar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA