Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi 'Selde Biri Yabanci Uyruklu Iki Kisi Hayatini Kaybetti'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya Istanbul’da yasanan sel felaketinde biri yabanci uyruklu iki kisinin hayatini kaybettigini, 5 kisinin ise yaralandigini açikladi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Istanbul Valisi Davut Gül ve Istanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktas ile birlikte sel baskinlarinin yasandigi Arnavutköy’de incelemelerde bulundu.

Gazetecilere açiklamalarda bulunan Yerlikaya, "Aksam saat 21.00 siralarinda Arnavutköy, Basaksehir, Sultangazi, Küçükçemece ve Eyüpsultan’in bir kisminda metrekareye 125 kilogram yagmur yagdi. Bu kisa zamanda bu kadar büyük miktarda yagmur, maalesef derelerin de tasmasi sonucunda is yerleri ve evlerin bodrumlarinda su baskinlarina sebep oldu. Biri yabanci uyruklu olmak üzere Basaksehir ve Küçükçekmece’de iki kisi hayatini kaybetti. Biz bassagligi diliyoruz. 5 yaralimiz var. Az önce son durumlarini sorduk. Hayati tehlikelerinin olmadigini 3’ünün taburcu oldugunu, digerlerinin yatarak tedavi oldugunu söylediler. Arnavutköy ilçemizde belediye baskanimiz 291 konutun su baskinindan etkilendigi su ana kadar yüzde 70’ini tahliye ettiklerini söyledi.

Basaksehir’de belediye baskanimiz ile görüstük. 650 is yeri ve 131 evin su baskinindan etkilendigini söyledik. Küçükçekmece’de 98 konut ve 10 is yerinin, Sultangazi 10 konut, Eyüpsultan’da ise 30 konutun su basmasindan olumuz etkilendigi söylendi. Valiligimizin koordinasyonunda tüm ekiplerle sulari bosaltama islemleri devam ediyor. Sabah valiligimizi koordinasyonuda zarar tespiti çalismalarina baslanacak. Su an için 112’ye gelen tüm çagrilarin her birini cevaplandiriyoruz. Kalacak yerle ilgili bir müracaat su ana kadar olmadi. Istanbullu hemsehrilerimize geçmis olsun diyorum" ifadelerini kullandi.

Vatandaslardan uyarilari dikkate almalarini isteyen Yerlikaya, "Iklim degisikligi öyle bir hale geldi ki bir ilçede 40 mahalle var mahallenin 3’ünde bir saat içinde 120 kilometrelik yagis düsüyor. Hemen yüz metre ötede mahallede hiçbir sey yok. Lütfen meteorolojiden yapilan uyarilara hatta su saat su vakitlerde olmasi muhtemel diye bizi uyaran hatirlatmalara lütfen dikkat edelim. Canimiz yanmasin. Tedbir diyoruz. Valiligimiz, AFAD, meteoroloji, medyamiz her firsatta bu ikazlari yapiyoruz. Lütfen bu ikazlara uyalim diyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA