Uzman Eller Projesi Çiftçisine Hayvanlari Teslim Edildi

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan il genelinde yürütülen "Uzman Eller Projesi" kapsaminda projesi onaylanan girisimcilere hayvanlari teslim edildi.

Uzman Eller Projesi Çiftçisine Hayvanlari Teslim Edildi
Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan uygulamaya konulan "Uzman Eller Projesi" ile kirsal alanda yasayan ve yasamayi taahhüt eden, tarim, hayvak, ormancincililik, gida ve su ürünleri alanlarinda egitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokullari ile Milli Egitim Bakanligina bagli tarim, hayvan yetistiriciligi ve sagligi, laboratuvar hizmetleri ve gida teknolojisi alanlarinda egitim veren lise ve dengi okullardan mezun olan genç nüfusun istihdamina katki saglamak, bitkisel üretim, hayvancilik, gida ve su ürünleri sektörlerinde girisimciligi destekleyerek bu faaliyetlerin egitimli kisiler tarafindan yapilmasini tesvik etmek, tarimsal üretimin miktarini, kalitesini ve verimliligini arttirmak, kirsal alanda tarimsal üretim yapan isletmelere örnek, kendi isini yapabilen ve istihdam imkâni ortaya koyabilen sürdürülebilir gelir getirici yatirimlar kazandirmak amaciyla yürütülen projede hibe tutari 250 bin TL’ye çikarildi.

Proje kapsaminda söz konusu bölüm mezunu ve projesi hibe almaya hak kazanan Eskisehirli 18 yatirimci ile sözlesme imzalandi. Bahse konu proje ile, Odunpazari ilçesi Harmandali Mahallesi’nden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Gida Teknolojisi bölümünden mezun yatirimci 48 merinos koyun ve 2 koç, Beylikova Ilçesi, Yalinli Mahallesi’nden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Hayvan Yetistiriciligi ve Sagligi bölümünden mezun çiftçisi 3 adet simental irki gebe düvelerini teslim aldi.

Eskisehir Il Tarim ve Orman Müdürlügü teknik personellerinin yerinde kontrolleri yapilarak yetistiricilik konusunda bilgilendirmeler yapildi ve hibe ödemesi için gerekli çalismalar tamamlandi. Projelerde gerekli sartlari tamamlayan yatirimcilarin yerinde kontrolleri yapilarak hibe ödemeleri gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA