Kepez'de 9 Mahalleye 9 Kapali Pazar Protokolü

Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, 9 mahalleye 9 kapali pazar yeri kazandirilmasi amaciyla Antalya Semt Pazarcilari Odasi ile protokol imzaladi.

Kepez'de 9 Mahalleye 9 Kapali Pazar Protokolü
Kepez Belediyesi ve Antalya Semt Pazarcilari Odasi isbirligiyle Kepez’e 9 kapali pazar alani daha kazandiriliyor. Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, 9 mahalleye 9 kapali pazar yeri yapilmasi amaciyla Antalya Semt Pazarcilari Odasi ile protokol imzaladi. Baskan Hakan Tütüncü, Antalya Semt Pazarcilari Odasi Baskani Metin Bucak’in imza altina aldigi protokolle; Çankaya, Baraj, Beskonak, Göksu, Varsak Karsiyaka, Varsak Selale, Varsak Altiayak, Esentepe ve Karsiyaka Mahalleleri kapali pazar alanlarina kavusuyor.

Protokol sirasinda bir açiklama yapan Kepez Belediye Baskani Hakan Tütüncü, “Bu protokolle hemsehrilerimizin rahatlikla aliveris yapabilecekleri mekanlar meydana gelecek. Esnafimiz daha konforlu sartlarda hemsehrilerimize hizmet sunabilecegi bir ortami yakalayacak. Bu pazar alanlari ayni zamanda mahalleler açisindan da sosyal yasam haline geliyor. Pazarcilar Odamizla yaptigimiz görüsmeler neticesinde verdigimiz söz üzerine 9 mahallemizde 9 pazar yeri kazandirilmasina iliskin bir meclis karari olusturmustuk. Biz kapali pazar yerlerini pazarcilar odasi ve esnaf odamizla birlikte yaparak, hayata geçirmeyi de bir prensip haline getirdik. Esnafin en güzel sekilde kullanabilecegi pazar yerlerini üretmek yine esnaf odalarimizin üzerine düsüyor. Ve bizde bu isbirligi içerisinde bu çalismalari gerçeklestirecegiz“ dedi.



Büyük bir is

Çankaya, Baraj, Beskonak, Göksu, Varsak Karsiyaka, Varsak Selale, Varsak Altiayak, Esentepe ve Karsiyaka Mahallelerinin kapali pazar alanina kavusacagini belirten Baskan Tütüncü, “Üzerinde mülkiyet problemi olmayan bütün mahallelerde bu karar zikredilmis ve protokole islenmistir. Bu yönüyle gerçekten büyük bir is. Bu pazar alanlari tamamlandiginda hemsehrilerimiz konforlu pazar alanlarina sahip olacaklar. Açik pazar alanlarindaki esnafimizin durumu suan itibari ile belirsiz. Ancak bu pazar yerleri kapatildigi zaman, oradaki yerlesim bir karara baglandigi zaman artik esnafimizin yeri de tescillenmis oluyor. Bir anlamda da onlar açisindan hukuki bir problemle karsilasmayacaklari bir gelecek meydana gelmis oluyor. Artik kendi geçimini saglayabilecegi, yeri geldiginde kiraya verebilecegi ya da devredebilecegi bir yerinin olmus olmasi bu kapali pazar alanlari ile mümkün hale geliyor. Belediye ile esnaflarimiz arasindaki bu iliskinin karmasikligini da ortadan kaldirip netlestiren, yani esnafimizin kullandigi yeri kendi adina pazar yeri olarak tescil edebilecegimiz bir ortama dogru girmis oluyoruz” diye konustu.



Ilk pazar yeri 90 günde hizmette

Antalya Semt Pazarcilar Odasi Baskani Metin Bucak’ta, “Esnafimiz adina Hakan baskanimiza tesekkür ediyorum. Biz bugün bir ilke imza attik. Ayni ada 9 mahallede 9 pazarin üstünü kapatiyor olmak esnafimizin adina büyük bir mutluluk. Baskanimizin yüzüne kara çikarmayarak ilk Pazar yerinin açilisini birinci ayda yapacagim. 90 gün içerisinde bitirecegim” diye konustu.



Meclis karariyla protokol

Dokuz semt pazarinin, çelik yapi sistemi çatiyla kapali hale getirilmesi için ilk olarak Kepez Belediye Meclisi’nden karar alindi. Mülkiyeti belediye ait olan pazar yerlerinin insaati, protokole göre Antalya Semt Pazarlari Odasi’nca yaptirilacak. Kepez Belediyesi ise pazar yerlerinin denetim ve temizliginden sorumlu olacak. Tezgâh yerlerinin plani da belediye tarafindan yapilacak.

Yer tesliminin yapilmasindan sonra kapali pazarlarin insaati baslayacak.

Isiklandirmasi ve ses sistemi yapilacak olan pazar yerlerinde, zabita bürosu, tuvaletler, çöp toplama yeri de bulunacak.

Kapali pazar yapilacak mahalleler

Protokole göre; Göksu Mahallesi Persembe Pazari, Çankaya Mahallesi Pazartesi Pazari, Beskonaklilar Mahallesi Çarsamba Pazari, Baraj Mahallesi Persembe Pazari, Varsak Selale Mahallesi Cuma Pazari, Varsak Karsiyaka Mahallesi Cumartesi Pazari, Varsak Altiayak Mahallesi Pazar Pazari, Karsiyaka Mahallesi Çarsamba Pazari, Esentepe Mahallesi Cuma Pazari yerlerinin çatisi yapilacak.
Kaynak: İHA