Aydin Eczaci Odasi'nda Kongre Heyecani Basladi

Türk Eczacilari Birligi Aydin 21. Bölge Eczaci Odasi’nin 2023 yili olagan Seçimli Genel Kurulu basladi.

Aydin Eczaci Odasi'nda Kongre Heyecani Basladi


Aydin Eczaci Odasi’nin hizmet binasinda baslayan Ayhan Süer Arda’nin Divan Baskanligi’nda gerçeklestirilen kongrede, Aydin Eczaci Odasi’nin faaliyetleri ve özellikle 6 Subat Depremi’nde odanin deprem bölgesinde eczacilar adina yürüttügü faaliyetler dikkat çekti. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan kongrede, odanin çalismalari slayt esliginde üyelere aktarildi. Yarin sandik basina gidecek olan eczacilar oylarini kullanacaklar.

Mevcut baskan Sefa Karaarslan disinda adayin çikmadigi seçimlerde Karaarslan, mesleklerine ve meslektaslarina yönelik yapilan çalismalardan söz edip, özellikle deprem felaketi sonrasi hiçbir fedakarliktan kaçmayan meslektaslarina ve yönetimine ve oda çalisanlarina tesekkür etti.

Dünya’da yasanan pandemi sürecinin olumsuz etkilerinin Türkiye’de de yasandigini belirten Karaarslan, "Bu süreçte ekonomik olarak en fazla etkilenen kesimlerin basinda eczacilar geliyor. Tasarruf deyince de önce ilaç akla geliyor. Bu süreçte ilaç fiyat farklarinin arttigi ve ödenmeyen ilaç fiyatlarinin yasandigi bir süreçten geçiyoruz. Ilaç fiyatlarini baskilamak için uygulanan politikalar ilaç yokluklarini da ortaya çikardi. Eczanelerimizde vatandasa ilaç fiyat farklarini izah etmeye çalisirken, bir de vatandasin ilaçlarini bulmasi için çalisiyoruz. 5 ilacin biri, ikisi yok. Bunlari asmayi çalisiyoruz. Umut ediyorum bu politikalar daha iyi yöne dogru evrilir" dedi.



6 Subat Kahramanmaras depreminin büyük acilar yasattigini ifade eden Baskan Karaaslan, depremde hayatini kaybedenleri rahmetle anarak, yaralilari acil sifalar diledi. Deprem bölgesine ilk ulasan ekiplerden birinin Türk Eczacilar Birligi ekipleri oldugunu belirten Karaarslan, "Deprem bölgesine ilk ulasan Türk Eczacilar Birligi ekipleri oldu. Orada 27 sahra eczane kuruldu ve ilaç ihtiyaçlarini karsilamak için koordineli bir sekilde hizla çalistik. Bu depremde büyük açilar yasadik ama ögrendiklerimiz de var. Buradan alinacak dersleri tüm kurumlar ve sivil toplum örgütleri olarak çikarmaliyiz. Bir daha böyle acilar yasamayiz. Türk Eczacilar Birligi’nin böyle bir felakete hazir oldugunu, altyapisi olarak depremin ilk gününden itibaren hazirlikli oldugunu gördüm. Gezici eczanelerimiz, sahra eczanelerimiz deprem bölgesindeydi" diye konustu.



Türk Eczacilar Birligi’nin kararli tavriyla ilaç fiyatlarinda eczaci payinin artirildigini sözlerine ekleyen Karaarslan, "Maliyetlerimiz artti. Ekim ayinda SGK ile reçete hizmet bedellerinin artirilmasi yeniden görüsülecek. Insallah yeniden bunu gündeme getirecegiz. Yardimci eczacilik da staj döneminden sayilmali. Bunun için öneri sundum, genç meslektaslarimiz bu konuda daha fazla magdur olmamali. Kasim ayinda yapilacak Türk Eczacilar Birligi’nin Genel Kurulu’nda amacimiz meslegi yarinlara tasiyacak bir Türk Eczacilar Birligi heyetinin olusmasi bizim öncelilerimizden birisidir" ifadelerini kullandi.

Raporlarin okunmasi ve oy birligi ile oylanmasinin ardindan dilek ve temenniler bölümü ile genel kurulun ilk günü son bulurken, Aydinli eczacilar yarin sandik basina giderek oy kullanacak.
Kaynak: İHA