Depremin Yerle Bir Ettigi Enkaz Kentten Geriye Moloz Daglari Kaldi

Asrin felaketinin vurdugu Hatay’da enkazin büyük çogunlugunun kaldirilmasiyla farkli noktalarda devasa moloz daglari olustu.

Depremin Yerle Bir Ettigi Enkaz Kentten Geriye Moloz Daglari Kaldi
Kahramanmaras merkezli depremlerde en büyük yikim Hatay’da meydana gelmisti. Asrin felaketiyle yerle bir olan Antakya’da enkazin büyük çogunlugu kaldirildi. Kent merkezinde binalardan çikan molozlarda ilçe disinda insan yasantisindan uzak farkli noktalarda toplaniyor. Dag halini alan molozlar, bölge halki içinde kazanç kapisi olmus durumda. Para kazanmak için molozlarda bulunan demirleri ayristiran depremzede vatandaslar, evlerinin enkazinda kazanç aramanin hüznünü yasiyor.

“Depremden önce borcum vardi, çalisip onlari ödüyorum”

Yasananlarin üzücü olduguna dikkat çeken Vedat Yitik, “Büyük bir deprem yasadik. Deprem degildi adeta kiyameti yasadik biz o gün. Isimiz, evimiz ve hiçbir seyimiz kalmadi. Devletimiz bize yardimci oluyor ama yetmiyor. Depremden önce borcum vardi, çalisip onlari ödüyorum. Ekmegimizi sag olsun veriyor devletimiz. Bunlar bizim evlerimizin molozlari, Hatay’in. Rabbim kimseye yasatmasin, biz yasadik. Çok üzücü bir durum, yasayan bilir” dedi.



“Suan molozlar dökülüyor, bizde ekmegimizi çikartmaya çalisiyoruz”

Devlet tarafindan her türlü imkanin saglandigina dikkat çeken Tahir Yitik, “Anlatilacak bir sey degil, canimizin derdine düstük. Depremin ilk günleri çok zor durumdaydik. Yasanacak bir sey degildi, kiyameti yasadik. Evler yikildi, enkazda kaldik. Devletimiz sag olsun, her türlü imkani sagladi bize. Suan molozlar dökülüyor, bizde ekmegimizi çikartmaya çalisiyoruz. Burasi yikilan evlerimizin molozlari. Acilarim var, üzülüyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA