107 Saglik Çalisanina Katilim Belgesi Verildi

Erzincan’da "1. Bebek Dostu Saglik Çalisani" konulu sempozyuma katilim saglayan 107 saglik çalisanina katilim belgesi verildi.

107 Saglik Çalisanina Katilim Belgesi Verildi
Saglik Bakanligi tarafindan 3 Agustos 2023 tarihinde çevrimiçi olarak gerçeklestirilen "1. Bebek Dostu Saglik Çalisani" konulu sempozyuma katilim saglayan 107 saglik çalisanina Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mecit Kantarci, Mengücek Gazi Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyildiz ve hastane yöneticilerinin katilimlariyla katilim belgeleri takdim edildi.

"1. Bebek Dostu Saglik Çalisani" sempozyumu

Dünya Saglik Örgütü ve UNICEF tarafindan ilan edilen “Dünya Emzirme Haftasi” her yilin agustos ayinin ilk haftasinda kutlanmakta. Bu haftanin amaci tüm dünyada anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yayginlastirmak. Bebeklerin dogumdan hemen sonra emzirmeye baslatilmasi, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yas ve ötesine kadar devam ettirilmesi ve bu sekilde tüm bebeklerin yasama saglikli baslamasi temel amaç. 1-7 Agustos Dünya Emzirme Haftasi çerçevesinde Halk Sagligi Genel Müdürlügü Çocuk ve Ergen Sagligi Dairesi Baskanligi tarafindan online olarak “1. Bebek Dostu Saglik Çalisani” sempozyumu gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA