Varto 'Da Camiler Mevlid Kandili Için Doldu Tasti

Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed’in (SAV) dünyaya tesrifinin yil dönümü olan Mevlit Kandili, Mus’un Varto ilçesinde idrak edildi.

Varto 'Da Camiler Mevlid Kandili Için Doldu Tasti
Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed’in (SAV) dünyaya tesrifinin yil dönümü olan Mevlit Kandili dolayisiyla Mus’un Varto Müftülügü tarafindan H. Kaya Özer Camii’nde program düzenlendi.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan programda konusan Varto Müftüsü Vekili Tacettin Erciyes, günün anlam ve önemine deginerek, "Peygamber Efendimizin dogum yildönümü Müslümanlar için çok önemlidir. Bu gece Peygamberimizi hatirlayip O’nu anacagiz. Insallah güzel bir program olacak. Bu sene Diyanet Isleri Baskanligimiz Mevlidi Nebi kutlamalarini peygamberimiz iman ve istikamet olarak belirledi. Rabbim bizi peygamberimizin yolundan istikametinden ayirmasin insallah, bu vesile ile bütün Vartolu kardeslerimizin, bütün ülkenin ve Islam aleminin mevlid kandilini tebrik ediyorum. Gecemize katilan bütün Müslüman kardeslerime ayri ayri tesekkür ediyorum. Hepsinin gecesini tebrik ediyorum. Bizim için hayirlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Program, imamlarin Kur’an-i Kerim ve ilahiler okumasi ve yapilan dualarin ardinda kilinan yatsi namaziyla sona erdi.
Kaynak: İHA