Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu Sonuçlari Açiklandi

Gaziantep Sanayi Odasi (GSO) Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, Istanbul Sanayi Odasi (ISO) tarafindan gerçeklestirilen ’Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu 2022 Arastirmasi’na göre Gaziantep’ten 28 firmanin ilk 500 firma arasinda yer aldigini kaydetti.

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu Sonuçlari Açiklandi
Ünverdi, “Tüm zorluklara ragmen gece gündüz demeden üretim, ihracat ve istihdamdaki basarilariyla sehrimizi gururlandiran tüm firmalarimiza tesekkür ediyor, basarilarinin devamini diliyorum” dedi.

Türkiye’nin kalkinmasinin temelinde sanayi üretiminin oldugunu ve Gaziantep’in üretim hacmi ile örnek sehir olmaya devam ettigini kaydeden Ünverdi, “Pandemi, deprem ve küresel krizlere ragmen üretim, ihracat ve buna bagli olarak istihdami önceleyerek çalismalarimizi sürdürüyoruz. Zorluklarimiza ragmen gelisen teknolojilerle birlikte yeni basari öyküleri yazmak ve sanayimizin kabuk degistirmesi için projeler yürütüyoruz. Gelecekte de güçlü ve sürdürülebilir bir sanayi için Sanayi 4.0, dijitallesme ve yesil dönüsüm hedefiyle çalismalarimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandi.

Küresel ekonomide yasanan daralma ve bölge sartlarina dikkati çeken Ünverdi, “Ülkemizdeki mali sikilastirma politikalarinin hepimiz için zorluklari olsa da finansal istikrar ve mali dengenin saglanmasi ile bu süreci de asacagimiza inaniyorum. Orta Vadeli Program çerçevesinde güvenin ve öngörülebilirligin saglanmasi konusunda kararli adimlar devam etmelidir. Deprem bölgesi olarak aldigimiz yara ve hasara ragmen sanayiciler olarak bizler de mücadelemizi sürdürecegiz. OVP’de deprem bölgemize yönelik verilecek olan finansman destekleri üretim, ihracat ve istihdamimiz açisindan kritik önem tasiyor. Bu süreci kamu, özel sektör hep birlikte atlatacagimiza inancimiz tamdir” ifadelerine yer verdi.

Her yil Mayis ayinda açiklanan ISO 500 arastirmasina deprem bölgesindeki firmalarin katilimin saglanmasi için beklemelerinden dolayi basta ISO Yönetim Kurulu Baskani Erdal Bahçivan ve ekibine tesekkür eden Adnan Ünverdi, “ISO 500 arastirmasi bu sene deprem bölgesindeki firmalarin vergisel yükümlülüklerinin Agustos ayina birakilmalari ve degerlendirmede yer almalari için bugün açiklandi. ISO 500, firmalarimizin geldigi nokta ve yürütülecek çalismalarin belirlenmesi noktasinda önemli bir gösterge niteligi tasiyor. Firmalarimizin basarisi bizleri gururlandirirken, tesvik edici oluyor. Son yillarda yasadigimiz türlü zorluklara ragmen özveriyle çalisarak Türkiye’nin 500 büyük sanayi kurulusu arasinda yer tüm alan firmalarimizi kutluyorum. Bu önemli arastirma için Istanbul Sanayi Odasi ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA