Ögrencilerin Ürettigi Ekmekler 4 Liradan Vatandasla Bulusacak

Milli Egitim Bakanligi’nin ’81 Ilde 81 Ekmek Firini Projesi’ çerçevesinde Haci Sevim Yildiz-4 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi firini hizmete girdi. Inegöl Belediyesi’nin katkilariyla olusturulan firin tasimali sistemle egitim gören ögrencilerin ekmek ihtiyaciyla birlikte, yine Inegöl Belediyesi’nin un ve ekipman destegi ile somun ekmek üretimine de basladi. Okulda üretilen ekmekler 9 noktada 4 TL’den vatandasa satisa sunulacak.

Ögrencilerin Ürettigi Ekmekler 4 Liradan Vatandasla Bulusacak
Milli Egitim Bakanligi, 2022 yilinda ’81 Ilde 81 Ekmek Firini’ projesini hayata geçirdi. Farkli sehirlerde uygulanmaya baslayan projenin Inegöl’de de Haci Sevim Yildiz-4 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde uygulamaya baslandi. Ögretmenler nezaretinde ögrencilerin hem egitim alip hem üretim yapacagi firin, törenle ilçe protokolünün de katilimiyla açildi. Ilk ekmekler firindan çikarak misafirlere ikram edildi.

Yiyecek Içecek Hizmetleri Alani bulunan okulda, Inegöl Belediyesi katkilariyla ekmeklerin üretilecegi firin kuruldu. Bakanlik tarafindan temin edilen makine ve ekipmanlarinin verimli sekilde kullanilmasi için firin alaninin alt ve üst yapisi ile birlikte; makinalara elektrik hatti çekilmesi, kombinasyon panolarin ve enerji panolarinin hazirlanmasi, dogalgaz hattinin projelendirilip çekilmesi, yangin kapilarin takilmasi, pis ve temiz su hatlarinin disariya aktarilmasi, baca sistemi yapilmasi ve insaat isleri gibi konularda Inegöl Belediyesi tarafindan 500 bin liralik yatirimla yapildi.

Tasimali sistemle egitimini sürdüren ve ögle yemeklerini okullarinda yiyen ögrencilere ekmek üretecek. Söz konusu okul firini, Inegöl Belediyesi’nin talebi üzerine vatandaslara da daha ucuz ekmek sunulmasi adina somun ekmek üretimine de basladi.

Ayni zamanda Inegöl’ün yeni ekmek üretim merkezi olacak tesiste günlük bin adet somun ekmek ve 3 bin 100 adet roll ekmek üretilecek. Yil sonuna kadar ise hedef günlük 5 bin adet somun, 15 bin adet roll ekmek üretmek. Inegöl Belediyesi bu noktada vatandasa ucuz ve saglikli ekmegin ulasmasi adina ögrencilerin çalistiracagi firina un destegi saglamaya da devam edecek.

Üretilen ekmekler Inegöl Yerel Esnaf Platformu (IYEP) is birliginde farkli marketler araciligiyla vatandaslara ulastirilacak. Bu marketler; Süleymaniye Mahallesi Isra Market, Kemalpasa Mahallesi Akan Market, Hamidiye Mahallesi Ekomar, Mahmudiye Mahallesi Suyolu Caddesi Yazici Market / Yafes Çiftçi, Mesudiye Mahallesi Tuba Market, Sinanbey Mahallesi Persembe Pazari Sen Gida, Alanyurt Tuba Market ve Alanyurt Aytemur Market olarak belirlendi.

Inegöl Belediye Baskani Alper Taban, “Inegöl Belediyesi olarak bizler de okulumuza ve ögrencilerimize destek olabilmek adina eksiklerin giderilmesi için desteklerde bulunduk. Okulumuzda zaten çok degerli çalismalar yapiliyordu. Yiyecek Içecek Hizmetleri Alaninda okulumuz her gün bin 500 kisilik yemek üretimi gerçeklestirerek tasima sistemle çalisan okullara dagitiyordu. Ekmek üretiminde de 3 bin 100 adet roll ekmek üretiyorlar. Biz buna normal somun ekmek üretiminin de dahil edilmesini istemistik. Bugün itibariyle ilk etapta bin adet ekmek üretimi basladi.

Ekmegin fiyati 4 TL’den satisa sunulacak. Yil sonuna kadar hedefimiz günlük 5 bin ekmek ve devaminda 10 bin, 20 binleri bulmak mümkün. Ben emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA