Maden Isçisinin Öldürüldügü Olayda 2 Saniga Agirlastirilmis Müebbet Hapis Talebi

Zonguldak’ta geçen 23 Subat aksami 43 yasindaki maden isçisi Mustafa Kurt’un biçaklanarak öldürülmesi olayinda tutuklanan biri kadin iki sanik hakkinda hazirlanan iddianamede müebbet hapis cezasi talep edildi.

Maden Isçisinin Öldürüldügü Olayda 2 Saniga Agirlastirilmis Müebbet Hapis Talebi
Edinilen bilgiye göre geçen olay, geçen 23 Subat aksam 20.30 siralarinda Karaelmas Mahallesi Hal mevkiindeki bir evde meydana geldi. Iddialara göre Sevilay K. (38), Türkiye Taskömürü Kurumunda (TTK) isçi olarak çalisan Mustafa Kurt’u (43) arayarak borcunu ödemesini istedi. Sevilay K.’nin evine gelen Kurt, bir süre tartisma yasadi. Tartismanin ardindan dört çocuk babasi maden isçisi sirtindan biçaklandi. Ihbar üzerine olay yerine gelen saglik ekipleri tarafindan hastaneye kaldirilan Kurt, yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Kurt’un cansiz bedeni, otopsi yapilmak üzere morga kaldirildi. Cumhuriyet savcisi olay yerinde incelemelerde bulunurken, evde bulunan Sevilay K. ile olay sirasinda evde oldugu iddia edilen erkek arkadasi Güray Ç. (45) gözaltina alindi.

Sorgusunda suçlamalari kabul etmeyen Sevilay K., ölen maden isçisinin kendisini öpmeye kalktigini iddia etti. Güray Ç. de olayi kendisinin islemedigini öne sürerek suçlamalari reddetti. Her iki süpheli de suçlamalari kabul etmezken, cinayette kullanilan biçak ve delil sayilabilecek esyalara el konuldu. Iki süpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Birbirlerini suçlayan iki sanik hakkinda hazirlanan iddianamede "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi talep edildi. Iddianamede Sevilay K.’nin Güray Ç.’ye Mustafa Kurt’u kastedip "Simdi isi bitecek" seklinde SMS attigi ve olaydan sonra söz konusu telefon ve cinayet aleti olarak kullanilan biçagin sobada yakildigi yer aldi.

Sevilay K.’nin ilk olarak cinayeti kendisinin isledigini söylese de ifade degistirerek cinayeti Güray Ç.’nin isledigini anlatti. Ancak Güray Ç. ise suçlamalari reddederek Sevilay K.’yi suçladi. Iddianame 1. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi. Iddialara göre Sevilay K.’nin cinayeti isledigi, Güray Ç.’nin ise suça istirak ettigi degerlendirildi.

Agirlastirilmis müebbet hapis istemiyle haklarinda haklarinda dava açilan 2 sanigin önümüzdeki günlerde hakim karsisina çikmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA