Edremit Ve Ayvalik'ta 63 Düzensiz Göçmen Ve 1 Organizatör Yakalandi

Balikesir’in Edremit ve Ayvalik ilçelerinde jandarma tarafindan düzenlenen iki ayri operasyonda 63 düzensiz göçmen ile 1 organizatör yakalandi.

Edremit Ve Ayvalik'ta 63 Düzensiz Göçmen Ve 1 Organizatör Yakalandi


Balikesir Il Jandarma Komutanliginca, göçmen kaçakçiligina yönelik yapilan çalismalar neticesinde; Edremit ilçesi Narli bölgesinde göçmen kaçakçiligi yaptigi tespit edilen 1 organizatör ile birlikte, 12 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandi. Ayrica olay yerinde 1 kamyonet, can yelekleri ve suçtan elde edildigi degerlendirilen 7 bin TL ele geçirildi. Olaya karisan organizatör hakkinda adli, yakalanan göçmenler hakkinda idari islem baslatildi.

Ikinci olayda ise Ayvalik ilçesi Iskele bölgesinde göçmen kaçakçiligi yaptigi tespit edilen 1 organizatör ile birlikte, 51 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen yakalandi. Firar eden organizatörü yakalama çalismalari sürerken olay yerinde 1 adet bot, 1 adet tekne motoru, can yelekleri ve el pompalari ele geçirildi. Olaya karisan 2 organizatör hakkinda adli, yakalanan göçmenler hakkinda idari islem baslatildi.
Kaynak: İHA