Avrupa'nin 4 Ülkesinden Gelen Engelliler Balikesir'de Bulustu

Türkiye Sakatlar Dernegi(TSD) Balikesir Subesi ve Balikesir Engelli Spor Kulübü’nün paydasi oldugu; Avrupa birligi programi dahilinde sürdürülen "Let’s Remove The Obstacles With Sports-’Engelleri sporla kaldiralim’" baslikli gençlik projesi; Italya, Romanya, Litvanya, Polonya ve Türkiye’nin katilimi ile projenin ilk ayagi Balikesir’de tamamlandi.

Avrupa'nin 4 Ülkesinden Gelen Engelliler Balikesir'de Bulustu
TSD Sube Baskani Zeki Uslu projenin temel konusunun engelli bireyleri sporun her alaninda aktif olmalarini desteklemek ve görünürlügünü saglamak oldugunu, bu dahilde 14’ü engelli olmak üzere 35 kisilik bir katilimcinim bu projede yer aldigini, bir baska yönüyle bu projede kültürel etkilesimin de amaçlanmis oldugunu. Basta Türk kültür ve adetleri olmak üzere katilimci ülkelerin kültürlerini kesfetmeleri ve anlamalari için ayrica Balikesir Ilinde engellilerin topluma katilimini destekleyen çalismalarin tanitiminin da bu projenin hedefleri arasinda yer aldigini söyledi.



Baskan Uslu bu bulusmada TSD Balikesir Subesinde Balikesir Engelli Spor Kulübü takimlari ile Geleneksel Türk Okçulugu tanitiminin yapildigini, gelen misafirlerle birlikte Bocce ve Ok atisi deneyimleyerek keyifli bir etkilesim sergilendigini ifade etti.

Avrupa’nin degisik ülkelerinden gelen misafir engellilere spor yapmanin yani sira Balikesir mantisi ve hösmerim ikram edilerek misafirler yöresel tatlar ile ugurlandi.
Kaynak: İHA