Mugla AK Parti Il Baskani Akça Açiklamasi 'Parti Olarak Olayin Takipçisiyiz'

AK Parti Mugla il binasina yapilan tasli saldiri sonrasi AK Parti Mugla Il Baskani Akça olay ile ilgili açiklama yaparken, "Parti olarak olayin takipçisiyiz" dedi.

Mugla AK Parti Il Baskani Akça Açiklamasi 'Parti Olarak Olayin Takipçisiyiz'


Olay Mugla’nin Mentese ilçesi Orhaniye Mahallesi Ismet Inönü Bulvari Zihni Derin Caddesi’nde üzerindeki AK Parti Mugla Il Baskanligi binasinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, saat 21.40 siralarinda henüz kimligi tespit edilmeyen bir kisi tarafindan il binasina tasli saldiri gerçeklestirildi.

Saldiri sonrasi bina koruma noktasinda bekleyen polis memuru tarafindan ekiplere bilgi verilmesi üzerine süpheli sahis yakalanarak emniyete götürüldü.

Olay sonrasinda açiklama yapan Mugla Il Baskani Gültekin Akça, "Bugün saat 21.40 sularinda il baskanligimiza tasli bir saldiri gerçeklestirilmistir. Olay sonrasi emniyet birimlerimiz gerekli çalismayi yaparak bir süpheliyi gözaltina almis bulunmaktadir. Muglamiz yillardan bu yana demokrasiyi özümsemis, farkli fikirlere saygi duyan bir kentimiz olup seçim dönemlerinde dahi gerek farkli siyasi görüslere, gerek farkli siyasi partilerle birlikte bu yarisi geçirmis ve bu konuda basariyla sinav vermis bir ilimizdir. Bu çerçevede bu yapilan saldiriyi öncelikle demokrasimize yapilmis bir saldiri olarak görmekteyiz. Muglamiza yakismamistir bu anlamda ve bu saldiriyi yapanlari kiniyoruz. Parti olarak da olayin takipçisiyiz. Sikayetçiyiz ve davaciyiz. Olayin takipçisi olacagimizin da bilinmesini isteriz. Su anda bir kisinin gözaltinda oldugu bilgisi var ama tabii ki bu ifadelerden sonra netlesecek. Kamera kayitlarini aldilar, neticelenmesi lazim" dedi.

Kaynak: İHA