Israil Basbakani Netanyahu'dan BM'de Filistin'siz Harita

Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, Birlesmis Milletler Genel Kurulu’nda Filistin’in olmadigi bir harita sunarken, “Israil ile Suudi Arabistan arasindaki barisin tarihi bir esikte olduguna inaniyorum” dedi.

Israil Basbakani Netanyahu'dan BM'de Filistin'siz Harita


Israil Basbakani Binyamin Netanyahu, bugün ABD’nin New York sehrinde düzenlenen Birlesmis Milletler (BM) 78’inci Genel Kurulu’nda konustu.

Ülkesinin Suudi Arabistan ile iliskileri normallestirme yolunda oldugunu belirten Netanyahu, “Israil ile Suudi Arabistan arasindaki barisin tarihi bir esikte olduguna inaniyorum” dedi.

Netanyahu, yeni bir baris çaginin baslangicinin müjdelendigini ifade ederken, Filistinlilerin bu harekete karsi çikmamalari gerektigini savundu. Böyle bir barisin Arap-Israil çatismalarinin bitmesine katki saglayacagini belirten Netanyahu, “Diger Arap devletlerini de Israil ile iliskilerini normallestirmeye tesvik edecektir" dedi.



“Filistinlilere veto hakki vermemeliyiz”

Filistin lideri Mahmud Abbas’in dünkü BM Genel Kurulu’ndaki konusmasinda, “Ortadogu’da Filistin devleti olmadan baris olamayacagi” yönündeki israrli ifadesini kesin bir sekilde reddeden Israil Basbakani Netanyahu, “Filistinlilere Arap ülkeleriyle yapilacak baris anlasmalarini veto hakki vermemeliyiz” ifadelerini kullandi.

Öte yandan Israil Basbakani Netanyahu’nun konusmasi sirasinda kurula sundugu harita dikkat çekti. Filistin’in olmadigi haritada isgal altindaki Bati Seria ve Gazze Seridi Israil’in bir parçasi olarak görüldü.

Kaynak: İHA