Sahinbey Belediyesi'nin Öz Kaynaklariyla Yaptigi Yatirimlar Vatandaslarin Hayatini Kolaylastiriyor

Gaziantep’in Sahinbey Ilçe Belediyesi kisa sürede yaptigi yeni yollar ve tünellerle trafigi büyük ölçüde rahatlatirken, bu büyük bütçeli yatirimlari kendi öz kaynaklariyla yapmasi büyük bir takdir topluyor.

Sahinbey Belediyesi'nin Öz Kaynaklariyla Yaptigi Yatirimlar Vatandaslarin Hayatini Kolaylastiriyor
Sahinbey Belediyesi tarafindan yapilan Sehreküstü ile Yesilvadi bulvarini birbirine baglayacak ve mesafeyi 1 dakikaya indirecek tünellerin yapimi hizla sürerken, 6 ay gibi kisa bir sürede 2 bin 500 metrelik tünelin bin 500 metresinin açildigini ifade eden Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, yolun 25 Aralik’ta bitecegini söyledi.

Daha önce 5 ay gibi kisa bir sürede rekora imza atarak 3 katli köprülü kavsak yaptiklarini hatirlatan Tahmazoglu, tüm yatirimlari hiçbir yerden kredi kullanmadan tamamen öz kaynaklariyla yaptiklarini söyledi.



“8 ayda 2 bin 500 metrelik tünelimizi tamamlayacagiz”

Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu rekor bir sürede tünelin bitecegini belirterek, “Büyüksehirlerin en büyük sorunu trafiktir. Her gün artan araçlara karsi yollar kaldirmiyor. Yeni yollar açmak gerekiyor. Sehrin birçok noktasinda kentsel dönüsümle yollar açtik ama trafige yeni bir soluk getirmek için özellikle Düztepe’nin altindan geçerek yarim saat süren bir yolu 1 dakikaya düsürmek adina gelistirdigimiz tünel projemizle yaklasik 6 ay önce insaatina basladik ve su anda 2 bin 500 metre uzunlugunda olacak tünelimiz baglanti yollariyla birlikte 4 kilometre olacak. 2 bin 500 metrelik tünelimizin bin 500 metresini açmis durumdayiz. Kazi isleri tamamlandi, kalan bin metremizi de hizli bir sekilde 2 ay gibi kisa bir sürede tamamlayip 25 Aralik’ta Gaziantepli hemsehrilerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Tünel isi biraz zor is, detayli bir is, çok ince bir çalisma yapmak gerekiyor. Çünkü üzerinde evler var. Kazi yaparken dört koldan girdik süreyi kisaltmak adina bir taraftan üst yariyi kaziyoruz sonra orayi çelik kemerlerle, betonla güçlendiriyoruz. Daha sonra orta yari kaziliyor, alt yari kaziliyor. Tamamen çelik kemerlerle ve betonla kaplayarak burayi güçlendiriyoruz. Yagmur ve su sizintisini önlemek adina membran geliyor. Onun üzerine de 40 santimetrelik bir beton geliyor. Süreyi kisaltmak adina bu islemlerde arkadan devam ediyor. Aydinlatma ve trafik isaretlerini koyacagiz. 8 ay gibi bir sürede 2 bin 500 metre uzunlugundaki tünelimizi tamamlamis olacagiz. Bu trafige yeni bir soluk kazandiracak, yeni bir heyecan kazandiracak. 30 dakikalik yolu da 1 dakikaya indirerek hem yakit tasarrufu hem de çevreci bir proje ile çevrenin kirlenmesini önlemis olacagiz. Böylelikle zamandan yakittan tasarruf saglamis olacagiz. Insanlarin yolda geçirecekleri zamani sevdikleriyle, esiyle, kendine ayiracagi zamanla geçirmis olacak” dedi.



“Adeta igne ile kuyu kazarak yolumuza devam ediyoruz”

Tünel isinin zorluguna deginen Tahmazoglu adeta igne ile kuyu kazdiklarini vurgulayarak, “Üzerinde evler oldugu için biz çok hassas davraniyoruz. Bazen patlatma yapiyoruz ama bunun dozajlarini çok düsük tutuyoruz. Parça parça ilerliyoruz. Eger üzerlerinde evler olmasaydi, normal bir arazide bu yolu açiyor olsaydik çok hizli bir sekilde ilerleme saglayabilirdik. Dedigim gibi nakis isler gibi çok ince çalisarak, üstündeki evlere, insanlarimiza zarar gelmesin diye adeta igne ile kuyu kazarak yolumuza devam ediyoruz” seklinde konustu.



“Tüm projelerimiz belediyemizin öz kaynaklariyla yapiliyor”

Tamamen öz kaynaklarini kullandiklarini belirten Tahmazoglu, “Tünelimizin maliyeti yaklasik 1 milyar TL fakat su andaki güncel maliyetlerle degerlendirdigimizde bu tüneli yapmak isteseniz 2 milyar TL’den asagiya yapamazsiniz. Su ana kadar yaptigimiz tüm projelerimizde belediyemizin öz kaynaklari bütün projeleri gerçeklestirdik. Hiçbir sekilde kredi yok, borçlanma yok. Faiz yok tamamen kendi öz kaynaklarimizla yapiyoruz. Böylelikle maliyetleri de asagi çekiyoruz. Faiz olmadigi için kredi olmadigi için müteahhitlerin hak edislerini hemen aninda ödedigimiz için müteahhitler de bize en düsük teklifle geliyorlar. Böylelikle az parayla daha çok is üretmis oluyoruz” ifadelerini kullandi.

“Kaynaklarimizi israf etmeden gümbür gümbür yatirimlarimizi sürdürüyoruz”

Kaynaklarini israf etmeden yatirimlari sürdürdüklerini söyleyen Tahmazoglu, “Sadece tünel insaatimiz yok. 40 bin metrekarelik Türkiye’nin 2. büyük kütüphanesini yapiyoruz. O da su anda 1 milyar TL’lik bir yatirim. Dedigim gibi güncel maliyetlerle ihaleye çiksak 2 milyar TL‘den eksiye mal olmaz. Bunlar önemli yatirimlar diger taraftan Türkiye’nin 2. büyük camisinin insaati devam ediyor. 3 ay sonra 25 Aralik yine hedefimiz onu da tamamlayacagiz. O da güncel maliyetle 2 milyar TL’ye mal olacak bir yatirim. Diger taraftan gençlerimizi düsünüyoruz, Geleneksel Sporlar Merkezi yapiyoruz. Yaklasik 80 dönüm alan üzerinde gençlerimiz ata binme, ok atma, atli okçuluk, cirit, yagli güres, aba güresi vb. spor faaliyetleri burada yapabilecek. Içinde oba çadirlarimiz var, restoranlarimiz var yani müthis bir tesis o da 1 ay içerisinde tamamlanip gençlerimizin hizmetine sunulacak. Tüm bu yatirimlarin hepsini öz kaynaklarimiz ile yapiyoruz. Bizim planlamamiz çok iyi. Gelir kaynaklarimizi israf etmeden bir delikli kurusu dahi israf etmeden tüm kaynaklarimizi halkimizin hizmetine sunuyoruz. Su anda Türkiye’de birçok belediye maalesef borç bataginda. Kendi isçisinin dahi maasini ödeyemezken biz gümbür gümbür yatirimlarimizla halkimiza hizmet yolunda çalismaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“5 ayda köprülü kavsak yapacagimiza kimse inanmadi”

5 ay gibi kisa sürede 3 katli köprülü kavsak yaptiklarini hatirlatan Tahmazoglu, “Tüm projelerimizde rekorlar kirarak yolumuza devam ediyoruz. Özellikle 3 katli köprülü kavsagin insaatina basladigimizda biz burayi 5 ay gibi kisa bir sürede tamamlayacagimizi ifade etmistik. Buna hiç kimse inanmadi. Gerek sehirdeki gerekse Ankara’dan bu konudaki uzman kisiler 5 ayda tamamlayamazsiniz dediler çünkü burada bin 453 tane fore kazik var, 900 metre dalcik var, kazi islemi var, 162 metre viyadük var. Bunlarin yapimi, kazimi çok zaman isteyen bir sey ama biz 24 saat esasina göre 7/ 24 çalisarak vatandasimiza söz verdigimiz 5 ay gibi çok kisa bir sürede 3 katli köprülü kavsagimizi halkimizin hizmetine sunduk herkes sasirdi. Hem estetik açidan çok güzel, hem ulasimi kisaltiyor o da çevreci bir proje. Eskiden 4-5 isikta geçilen bir kavsagi suanda hiç kimse beklemeden istedigi her yöne rahat bir sekilde geçebiliyor. Vatandasta bundan son derece memnundur. Biz projeye baslarken projemizin bitis tarihini de açikliyoruz. Yani ucu açik degil. Eskiden temel atilirdi yillar sürerdi. Biz projemizin temelini attigimiz gün hangi tarihte açacagimizi da ilan ediyoruz. O da olabilecek en kisa sürede ve o tarihte de mutlaka açiyoruz. Dedigim gibi bu 3 projemiz tünel, kütüphane ve camimiz insallah bu yil 25 Aralik’ta 3 ay içerisinde Sahinbey halkinin, Gaziantep halkinin hizmetinde olacak” diye konustu.

Kaynak: İHA