Kütahya OBG 1 Haftada 7 Kirsal Alan Ve 3 Orman Yanginina Müdahale Etti

Kütahya Orman Bölge Müdürlügü ekiplerinin 11-17 Eylül tarihleri arasinda 7 kirsal alan ve 3 orman yanginina müdahale ettigi, yanginlarda yaklasik 22.29 hektar alanin zarar gördügü bildirildi.

Kütahya OBG 1 Haftada 7 Kirsal Alan Ve 3 Orman Yanginina Müdahale Etti
Kütahya Orman Bölge Müdürlügü orman yanginlarinin yani sira aniz, kirsal alan ve ev yanginlarina da müdahale ederek, yangin söndürme çalismalarina destek veriyor.

Edinilen bilgiye göre, 11 - 17 Eylül tarihleri arasinda Kütahya Orman Bölge Müdürlügü tarafindan Simav Orman Isletme Müdürlügü Kinik ve Sögüt Isletme Sefligi, Tavsanli Orman Isletme Müdürlügü Baliköy Isletme Sefligi, Kütahya Orman Isletme Müdürlügü Karakuz, Sabuncupinar ve Porsuk Isletme Sefligi, Altintas Orman Isletme Müdürlügü Altintas ve Aslanapa Orman Isletme Sefligi, Emet Orman Isletme Müdürlügü Aliçliyayla ve Çavdarhisar Isletme Sefligi sinirlarinda çikan 7 kirsal alan ve 3 orman yanginina müdahale edildi.

Kütahya Orman Bölge Müdürlügü ekipleri tarafindan elektrik hatlari, sigara, aniz yakimi, ihmal ve dikkatsizlik sonucu çikan yanginlara aninda müdahale edilirken, yanginlar kisa sürede büyümeden söndürüldü. Yanginlarda yaklasik 22.29 hektar alan zarar gördü.

Orman yanginlarina karsi tedbirlerin elden birakilmamasi gerektiginin altini çizen Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, vatandaslardan havalarin kurak gittigi bu günlerde daha dikkatli olmalarini ve her ne sebeple olursa olsun ates yakmamalarini, bir duman gördüklerinde vakit kaybetmeden Alo 112 ‘ye ihbarda bulunmalarini istedi.
Kaynak: İHA