Konya'da Uyusturucu Operasyonu Açiklamasi 7 Tutuklama

Konya’nin Seydisehir ilçesinde polis ekiplerinin uyusturucu saticilarina yönelik yaptigi çalismalarda uyusturucu maddeler ile silahlar ele geçirilirken, 7 kisi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Konya'da Uyusturucu Operasyonu Açiklamasi 7 Tutuklama
Edinilen bilgiye göre, Seydisehir Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirligince uyusturucu madde ticareti ve kullaniminin önlenmesi amaciyla ilçe genelinde çalisma baslatildi. Yaklasik 2 hafta süren çalismada yapilan fiziki ve teknik takip sonrasi N.U.A., H.B., A.K., Y.S., M.S., M.Ö. M.I. ve Y.T. takibe alindi. Ekipler, Y.T.’yi 16,45 gram esrar maddesi ile yakalarken, operasyonun devaminda yapilan çalismada evlerde ve araçlarda yapilan aramada ise 4 tabanca ve av tüfegi ele geçirildi.

Yapilan son operasyonda ise 25 gram esrar maddesi, 14 adet hap, 1 adet hassas terazi ele geçirilirken, süpheli M.Ö. uyusturucu madde ticareti ve uyusturucu madde kullanmak suçundan gözaltina alindi. Ilçede son 2 hafta içerisinde yapilan operasyonlarla M.Ö. ile birlikte ilçede uyusturucu satisi yaptigi iddia edilen N.U.A., H.B., A.K., Y.S., M.S., M.I. ve Y.T. emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Süphelilerden 7’si çikarildiklari mahkemece tutuklanirken, M.I. adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA