Gölbasi Belediye Baskani Simsek, Tramvay Turuna Çikti

Baskentin ilk nostaljik tramvayinin tam turu Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek’in sürüsüyle gerçeklesti.

Gölbasi Belediye Baskani Simsek, Tramvay Turuna Çikti
Ankara’da kisa süre içerisinde açilmasi beklenen nostaljik tramvayin demene sürüslerini Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek yapti. Üniversiteler Caddesi’nden baslayan tramvay, Cumhuriyet Caddesi, Cemal Gürsel Caddesi ve Ankara Caddesi güzergâhi üzerinden Atatürk Sahil Parki’na ulasti. Sürüs esnasinda vatandaslarla selamlasan Simsek, vatandaslarin tramvaya ilgisi dolayisiyla tesekkür etti.

Simsek, tramvay hattinin hizmete girmesiyle ulasim alternatiflerinin arttigina dikkati çekerek, “Hem rahat ve pratik ulasimi Gölbasi halkiyla bulusturup hem de nostaljik tramvayla Gölbasi turizmine katki saglayacagiz.” dedi.

Baskan Simsek sözlerine, “Amacimiz Gölbasi’nin ismini duyurmak, Gölbasi esnafina katki saglamak, üniversiteli ögrencilerimizle esnafimizi bulusturmaktir” dedi.

Ankara Üniversitesi, Haci Bayram Veli Üniversitesi ve bu üniversitelerin teknokentlerinin kent meydaniyla baglantisinin saglanacagi ifade eden Simsek, ögrencilerin ve çalisanlarin sahil bandina rahatça ulasabilecegini, esnafin da katki görecegini belirtti.

Simsek, nostaljik tramvayin halka ücretsiz hizmet verecegini belirterek, sunlari kaydetti:

“Güzergâhi toplam 8 istasyondan olusuyor, 3,1 kilometre hat uzunluguna sahip. Üzerinde 2 adet tramvayla gidis gelis toplam 6,2 kilometreden olusuyor. Saatte 18 kilometre hiza sahip olan tramvayin bir turu 22 dakika sürerken bir sarjla 15 saat gidiyor. Tamamen yesil enerjiden olusan nostaljik tramvayin üstünde günes enerjisi sistemi de bulunuyor. Önünde bisiklet tasima sistemine sahip olan Taksim modeli tramvaylar ile beraber tramvay hatti ayni zamanda bisiklet yolu üzerindeki hatlari da birbirine bagliyor. Bu sekilde trafigi azaltmayi hedefleyerek vatandaslarin da daha az araba kullanarak sifir emisyona katki yapmasini amaçliyoruz."

Tramvay hatti üzerinde Üniversiteler, Kaymakamlik, Adliye, Tapu, Vergi Dairesi, Agiz ve Dis Sagligi Merkezi, Saglik Ocagi, okullar, Büyük Gölbasi Merkezi Projesi kapsamindaki Merkez Meydani, Jandarma ve Belediye Binasi bulunuyor. Bu hatla vatandasin ücretsiz ulasimla kamu hizmetlerine en kolay sekilde ulasmasi da hedefleniyor.
Kaynak: İHA