Dogal Sifa Kaynagi Kudret Nari, Tezgahlari Süslemeye Basladi

Anavatani Hindistan olarak bilinen ve pek çok hastaliga faydali oldugu iddia edilen kudret nari, Aydin’da pazar tezgahlarini süslemeye basladi.

Dogal Sifa Kaynagi Kudret Nari, Tezgahlari Süslemeye Basladi


Basta mide olmak üzere sindirim sistemini korumak için önerilen kudret nari, Aydin’da pazar tezgahlarini süslemeye basladi.

Pazar tezgahlarinda yerini alan sifali bitki, adeta hem kullananin vücuduna hem de satanin cebine kudret veriyor. Aydin’in Efeler ilçesi kirsal Dageymiri Mahallesi’nde yasayan ve yillardir Sali Pazari’nda tezgah açan Raziye Ay, kudret narinin faydalarinin saymakla bitmeyecegini ifade ederek sindirim sistemini rahatlatmak için her gün bir kasik kudret narindan yenmesi gerektigini belirtti.

Dikkat çekici rengiyle de tezgahlari süsleyen kudret nari, pazarda tanesi 15 ile 20 TL arasinda satiliyor.

Kudret narini ezerken tahta kasik kullanilmasi gerektigine de dikkat çeken üretici Raziye Ay; “Daglarda kendiliginden yetisen sifali bitkiler de artmaya basladi.

Yillardir pazarlara gelip gidiyorum ve kudret narini sürekli satiyoruz. Bunun birçok hastaliga faydasi var. Özellikle mide agrisina, mide siskinligine ve prostat hastaligina iyi geliyor. Her gün sabah aç karna bir kasik yemek gerekiyor. Hemen tüketilmek istenirse tahta kasikla balla ezip yenebilir. Uzun vadede kullanmak istenirse de zeytinyagina koyup, karanlik bir odada bir ay kalmasi gerekiyor. Daha sonrasinda ezip, kavanoz içerisinde mutfak dolabinda saklayabilirsiniz. Komple tüketilebilir fakat içinde sert bir yeri var, sadece orasi yenmiyor” dedi.

Kaynak: İHA