Beylikdüzü'nde Araç Içerisinde Kanli Infaz Açiklamasi 1 Ölü 3 Yarali

Beylikdüzü’nde içerisinde Azerbaycanli mafya babasinin yegeninin de bulundugu araç kimligi belirsiz kisilerce kursun yagmuruna tutuldu. Saldirida araçta bulunan emekli polis memuru hayatini kaybederken, Antalya’da suikast sonucu öldürülen Lotu Quli lakapli Azerbaycanli mafya babasi Nadir Salifov’un yegeni Magamet Kurbanovi ve diger iki kisi yaralandi.

Beylikdüzü'nde Araç Içerisinde Kanli Infaz Açiklamasi 1 Ölü 3 Yarali
Olay, dün gece saat 22:30 siralarinda Beylikdüzü Kavakli Mahallesi’nde meydana geldi. 2020 yilinda Antalya’da suikast sonucu öldürülen Lotu Quli lakapli Nadir Salifov’un yegeni Magamet Kurbanovi, emekli polis memurlari Yilmaz Demir, Mehmet Acermen ve Gürcistan uyruklu Israfil Orujov’un bulundugu seyir halindeki 34 CZT 300 plakali otomobil, kimligi belirsiz sahislarca kullanilan baska bir araç tarafindan takip edildi. Bir süre sonra sahislar, giden otomobilin yanina gelerek araca yandan defalarca ates etmeye basladi.

Kursun yagmuruna tutulan ve 19 merminin isabet ettigi araç yol ortasindaki trafik levha diregine çarparak durabildi. Kaza sonrasi saldirganlar otomobilin ilerisine gidip durarak uzaktan bir süre daha araçtakilere ates etmeye devam etti. Daha sonra süpheliler, araçlari ile olay yerinden kaçarak kayiplara karisti.

Kursunlarin hedefi olan araçtaki bir emekli polis Yilmaz Demir hayatini kaybederken Kurbanovi, Acermen ve Orujov yaralandi. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Yapilan ilk müdahalenin ardindan yaralilar ambulansla hastaneye götürülürken hayatini kaybeden emekli polis Yilmaz Demir’in cenazesi ise ambulansa bindirilerek Adli Tip Morgu’na götürüldü. Saldirida etrafa saçilan yirminin üzerinde mermi kovani bulunurken mermilerden biri cadde üzerindeki bir isyerinin önünde park halindeki 34 FAG 958 plakali aracin camina isabet etti. Polis ekipleri caddeye emniyet seridi çekerek yolu bir süre kapatirken olay yeri inceleme ekipleri ise çalisma yapti. Emniyet güçlerinin konu ile ilgili sorusturmasi ise devam ediyor.

Nadir Salifov kimdir

Ünlü mafya lideri Lotu Quli lakapli Nadir Salifov Antalya’da 2020 yilinda bir otelde yemek yedigi arkadasi tarafindan basindan tek kursunla vurularak öldürülmüstü. Kaçan cinayet süphelisi ise Denizli- Antalya karayolunda yakalanmisti.

Nadir Salifov’un, Rusya basta olmak üzere Bagimsiz Devletler Toplulugu’ndaki meyve- sebze ithalat pazarini kontrolünde bulunduran ‘Lotu Quli’ mafyasinin liderligini yapiyordu. Azerbaycan’da cezaevinde kaldiktan sonra Türkiye’ye gelen ve 2018 yilinda yakalanarak sinir disi edilen Nadir Salifov’un, daha sonra yasa disi yollardan tekrar Türkiye’ye giris yaptigi ve ugradigi silahli saldiri sonucu öldürüldügü ögrenildi.
Kaynak: İHA