Baskan Sadikoglu Açiklamasi 'Bu Mücadeleci Durus Ahilik Kültürünün Yansimasidir'

Ahilik Haftasi dolayisiyla bir mesaj yayimlayan Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Yönetim Kurulu Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, “6 Subat’ta yasadigimiz depremler sonrasi esnafimizin, tüccarimizin ve sanayicimizin mücadeleci durusu ahilik kültürün bir yansimasidir” dedi.

Baskan Sadikoglu Açiklamasi 'Bu Mücadeleci Durus Ahilik Kültürünün Yansimasidir'
Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, bu yil 18-24 Eylül tarihleri arasinda kutlanan "Ahilik Haftasi" dolayisiyla bir mesaj yayimladi.

Baskan Sadikoglu, mesajinda su ifadelere yer verdi, “Ahilik gelenegini yasatmak, toplumun huzurunu esas alan bu kültürel mirasi gelecek nesillere aktarmak amaciyla her yil kutlanan Ahilik Haftasindayiz. Odalarin, borsalarin ve meslek birliklerinin temelini olusturan Ahilik teskilati tarihimizde görülen örnek kuruluslardandir. Ahilik, sadece bizim insanimizin degil bütün dünya toplumlarinin örnek almasi gereken bir insanlik ve ahlak sistemidir. Bu kültürü tarihimizin derinliklerine hapsetmek degil, Ahilik sistemini anlamak, anlatmak ve hep beraber yasamak tüm esnaf, sanatkâr ve is insanlarimizin ortak amaci olmalidir. Malatya’mizin Ahilik degerlerinden beslenen önemli sehirler arasinda oldugunu biliyoruz. Özellikle 6 Subat’ta yasadigimiz depremler sonrasi esnafimizin, tüccarimizin ve sanayicimizin mücadeleci durusu bu kültürün bir yansimasidir. Deprem sehrimizde büyük yaralar açti, bu yarayi ahilik kültürümüzün bizlere verdigi ahlak ve inançla saracagiz. Depremde hayatini kaybeden tüm esnaf, sanatkâr ve is insanlarimiza Allah’tan rahmet diliyorum. Ahi Evran-i Veli’yi anmak ve onun ilkelerini yasatmak amaciyla tüm esnaf, tüccar ve sanayicimizin Ahilik haftasini kutluyor, tarihimizde de oldugu gibi birlik ve dayanisma içerisinde hareket etmenin devamini diliyorum”
Kaynak: İHA