Altieylül Belediyesi'nden Okul Kantinlerine Denetim

Altieylül Belediyesi Zabita Müdürlügü ve Saglik Isleri Müdürlügü ekipleri 2023-2024 egitim-ögretim yiliyla birlikte okul kantini denetimlerine basladi.

Altieylül Belediyesi'nden Okul Kantinlerine Denetim
Altieylül Belediyesi ekipleri; kantinlerde ürünlerin üzerindeki etiketlerin adres ve menseiler, gida uygunlugu, hijyenik sartlar, fiyat etiketleri, son kullanma tarihleri, mutfak içi raflarin ve tezgâh üstlerinin temizligi ile ilgili kontroller gerçeklestirirken okullarin kantin ve yemekhanelerinde gidalarin üretim, hazirlama, depolama alanlari, ruhsat gibi evraklar ile ilgili incelemelerde de bulundu.

Baskan Avci, “Çocuklarimizin sagligi bizim için her seyden daha önemli. Yeni egitim-ögretim yiliyla okul kantinleri ve okul çevrelerinde bulunan isletmelerde, Saglik Isleri Müdürlügümüz ve Zabita Müdürlügü’müzün ortaklasa yürüttügü faaliyetler ile birlikte denetimlerimizi siklastirdik. Altieylül Belediyesi ekipleri kantin çalistirma ruhsati kontrolü ve temizligin yani sira ürünlerin ambalajlarindaki son kullanma tarihleri, gida maddelerinin saglik sartlarinin uygunlugunu inceledi. Ekipler ayrica; kantinlerin uymasi gereken kurallari ve personellerinin bilgilendirilmesini sagladi. Altieylül’de okullarimizin kantin denetimleri egitim-ögretim dönemini boyunca devam edecektir" diye konustu.

Kaynak: İHA