Adana'da 'Kiracilarin Dükkan Sahibine Ates Açtigi Ve Kira Ödemeyi Biraktigi' Iddiasi

Adana’da 2 yil önce 11 yillik kiracisiyla tartisan dükkan sahibine, iddiaya göre silahla ates açildi. Iki taraf davalik olurken, kiracilarin kira ödemeyi biraktigi ileri sürüldü.

Adana'da 'Kiracilarin Dükkan Sahibine Ates Açtigi Ve Kira Ödemeyi Biraktigi' Iddiasi
Olay, Adana’nin Çukurova ilçesinde meydana geldi. Alinan bilgiye göre, 2022 yili Mayis ayinda Gürkan Okuyucu, 11 yillik kiracisi Ç.Ö. ve kardesi S.Ö. ile tartisti. Iddiaya göre, kiraci kardesler, Gürkan Okuyucu’ya hakaret etti. Okuyucu bunun üzerine dükkana indi. Kizi Avukat Kübra Okuyucu ise babasinin asagiya indigini görerek hemen arkasindan gitti. Kiraci kardesler ve çalisanlarin, burada Gürkan Okuyucu ile kizina saldirdigi iddia edildi. Okuyucu’ya kendini korumak istedigi esnada gruptan bir kisinin silahla ates ettigi ileri sürüldü. Ihbar üzerine olay yerine polis ve saglik ekibi sevk edildi. Gürkan Okuyucu hastaneye kaldirilirken, iki taraf da birbirinden sikayetçi oldu.

Ankara’da avukatlik yapan Kübra Okuyucu, yaklasik 2 yildir devam eden dava hakkinda açiklamalarda bulundu. Ailesine kiracilar tarafindan halen tehditler geldigini ileri süren Okuyucu, “11 yillik kiracimiz planli bir sekilde gürültü neticesinde evde oturan ailem asagiya inmek istedi. Çünkü kiracilarimiz çok fazla hakaret ve tehditlerde bulundu. Babam ve ben asagiya indim. Asagiya indigimizde planli bir sekilde kollarimizdan tutarak bizi darp etmeye basladilar. Yüzümüze dogru vurmaya basladilar. Babami korumak isterken karsi taraf kafasini hedef alarak silahlariyla ates etti. Iki taraf da birbirinden sikayetçi oldu. Halen de kafasinda iz bulunuyor. Bizi sürekli silahla tehdit ediyorlar. Her eve giris çikisimizda bize laf atmalar ve tacizler devam ediyor. 2 yildir halen hiçbir sey yapilmadi” diye konustu.



“2 yildir kira ücretini de vermediler ve tamamen ücretsiz oturuyorlar”

Kira sözlesmesinin bitmesine 1 ay kala bu olayin yasandigini ifade eden Okuyucu, “10 yili doldurmuslardi. 2 yildir dava süreci devam ediyor. 2 yildir kira ücretini de vermediler ve tamamen ücretsiz oturuyorlar. Su anda ceza davalarimizin haricinde bir de kavgadan dolayi bir tahliye davamiz var. Ayrica kira ödemedikleri için iki ayri davamiz devam ediyor” seklinde konustu.

Avukat Okuyucu, artik kira davalarinda müvekkillerini çok daha iyi anladigini belirtti.

Kaynak: İHA