40 Yil Önce Askerlik Yapan Silah Arkadaslari, Her Yil Farkli Bir Ilde Bulusuyor

1980 ile 1990 yillari arasinda Kirklareli Kesif Bölügü’nde askerlik yapan ve birbirine sosyal medyadan ulasan arkadas grubu, esleri ve çocuklariyla birlikte Eskisehir’de bir araya geldi.

40 Yil Önce Askerlik Yapan Silah Arkadaslari, Her Yil Farkli Bir Ilde Bulusuyor
Kirklareli Kesif Bölügü’nde 1980 ile 1990 yillari arasinda askerlik yapan devreler, birbirlerine sosyal medya üzerinden ulasarak bir bulusma organize etti. Ilk bulusmayi 2018 yilinda Trabzon’da gerçeklestiren asker arkadaslari, her yil farkli bir ilde bir araya gelerek hasret gideriyor. Ortalama 40 yil önceki silah arkadaslarinin bulustugunu duyan diger devreleri ise her yil katilarak sayiyi arttiriyor. Trabzon’da gerçeklestirilen ilk bulusmada 20 olan sayi, geçtigimiz günlerde Eskisehir’de yapilan organizasyonda 60’a kadar yükseldi. Silah arkadaslariyla bulusmaya esleri ve çocuklari ile birlikte giden devreler, organizasyondan memnuniyetlerini dile getirerek ömürleri yettigince yapacaklarini belirtiyor.

“Allah ömür verdigi sürece devam etmeyi düsünüyoruz”

Emekli Astsubay Lokman Yildirim, 40 yil öncesine dayanan arkadasliklariyla bir araya gelmenin mutluluk verici oldugunu söyledi.

Bir araya gelmelerinin genis çerçeveli bir bulusma oldugunu ifade eden Yildirim, her sene bulustuklari sehirlerde gezi turlari düzenlendigini de belirtti.

Asker arkadaslarinin bir araya geldigi bu organizasyonlari sonuna kadar devam ettirmeyi umduklarinin altini çizen Yildirim, “1980 ile 1990 yillari arasinda 33’üncü piyade Tümeni kesif bölügündeki silah arkadaslarimiz yillar sonra bir gezi tertip edelim dediler. Eskisehir gezimizin besinci noktasi, bundan önce ilk gezi duragimiz Trabzon oldu, ikinci duragimiz Malatya, üçüncü duragimiz Van, dördüncü durak ise Hatay idi. Bir arkadasimiz özellikle buradaki yerlesik arkadaslarimizdan birisi organizasyonu yapiyor, biz de memleketlerimizden ailelerimizle birlikte geliyoruz ve iki gün kaldiktan sonra memnun bir sekilde gidiyoruz. Bu samimiyeti ve arkadasligi hiçbir ortamda bulamazsiniz. Organizasyonu yüklenen arkadasimiz tur sirketleri ile görüserek, bir veya iki adet otobüs tutuyor, otobüslerde rehberler esliginde illerimizin tarihi yerleri, mesela yerlerini geziyoruz. Akabinde de hos bir sekilde memleketlerimize ugurlaniyoruz. Allah ne kadar ömür verirse devam ettirmek istiyoruz, önümüzdeki sene Eylül ayinda Kocaeli ve Sakarya’daki arkadaslar bu isi organize edecekler. 2018’deki Trabzon gezimize 15 ile 20 arkadas bekâr olarak katildi, Hatay gezisine 45 arkadas esleri ve çocuklari ile katildi.

Bu sene sayimiz eslerle birlikte 60’i buldu, Allah ömür verdigi sürece devam etmeyi düsünüyoruz” dedi.



“Bulusmalarda aglayanlar bile gördüm”

Yapilan bulusmalarin eglenceli oldugu kadar duygusal da oldugunu belirten Muzaffer Aydin, organizasyonun gelisimini anlatti. Ilk olarak memleketi Trabzon’da yapilan bulusmalarin her sene daha kalabalik sekilde baska bir ilde yapildigini belirten Aydin, “Biz bu isi Kirklareli Kesif Bölügü’nde askerligini yapan arkadaslarimizla 2018 yilinda Trabzon’da gerçeklestirdik. Kirklareli Kesif Bölügü’nde 1980 ile 1988 yillari arasinda askerligini yapan arkadaslarimizla bir araya gelmeye çalisiyoruz. Bulusmalarin ilkini yaklasik 20 kisiyle beraber 2018 yilinda Trabzon’da gerçeklestirdik. 2019 yilindaki bulusma ise 35 kisiyle Malatya’da oldu. 2020’de pandemi nedeniyle bulusamadik ama 2021 yilinda yaklasik 40 kisiyle Van’da olduk. Geçen yil Eylül ayinda, depremden önce Hatay’daydik, asagi yukari ailelerle beraber 50 kisi görüstük. Bugün gördügünüz bulusmaya ise aileler çok katilim gösterdi ve asagi yukari 60 kisiyi bulduk. Gayet güzel, herkes halinden memnun, insallah böyle devam ettirecegiz. Baktigin zaman burada çok samimi seyler oluyor. Çok heyecanli ve çok duygusal bu programda aglayanlar bile gördüm. Herkes halinden memnun, her seneyi zor bekliyorlar ne zaman gelecek diyerek. Hatta Ekim 2024’ün kararini bile bugünden verdik, insallah seneye 20-21 ve 22 Eylül’de düzenlenecek” ifadelerini kullandi.

“Bu bulusmanin ayri bir özelligi eslerin daha çok katilim göstermesi oldu”

Bu seneki bulusmayi Eskisehir’de düzenleyen Erol Yilmaz, katilimci sayisinin fazla olmasindan mutluluk duydugunu ifade etti.

Sadece arkadaslarinin degil, eslerinin de bulusmalara gelerek, eglencelere ortak olmasinin önemli oldugunu belirten Yilmaz, “Bu sene burada arkadaslarimizi biz agirliyoruz. Bu arkadaslar beni sosyal medya üzerinden buldular ve 2021’de Van’a davet edildim. Esimle beraber organizasyona gittik, Van’da çok güzeldi. Biz ‘2022’de yapamayiz ama 2023’te Eskisehir’de yapalim‘ dedik ve öyle bir karar aldik. Sag olsun arkadaslar anlayis gösterdiler ve su anda önceki yapilan programlardan daha kalabalik durumdayiz. Bu bulusmanin ayri bir özelligi eslerin daha çok katilim göstermesi oldu. Güzel bir organizasyondayiz, geçen yil Hatay’da beraberdik, bu sene de buradayiz. Nasip olursa bu programi artik devamli yapacagiz. Burada gittigimiz ya da geldigimiz yerlerde gezilecek olan tarihi ve turistik yerleri geziyoruz, bir nevi sehir tanitimi oluyor. Onun haricinde birlikte beraber muhabbet, eglence, tanisma, kaynasma ve hasret giderme yönünden beraber oluyoruz. Ben bu grubun en kidemli üyesiyim, ben 1960/3 devreyim, burada 1967/3 devre var. Çesitli sehirlerden ilk defa gelen arkadaslarimiz var, daha önce tanistigimiz arkadaslarimiz da var, burada bir dostluk ve muhabbetlik olustu. Sag olsunlar benim misafir gittigim arkadaslarim oldu, onlardan da bana gelen birçok arkadasim oldu. Eskisehir’de misafir ettik ve agirlamaya çalisiyoruz” seklinde konustu.



“Bizim kisla kapanali 25 sene oldu o nedenle bulusmalarimiz çok daha degerli hale geldi”

Ayni kislada askerlik yapmis arkadaslarin yillar sonra bir araya gelmesinin anlatilamayacak kadar güzel oldugunu dile getiren Aydin Albayrak ise, “Bes yildan beri bunu yapiyoruz, bu anlatilmaz bir olay. Türkiye’nin her yerinden her türlü insanla burada beraber oluyorsun ve bunlar bir kislada askerlik yapmislar. Özelligi de su bizim kisla kapandi, yani 25 sene oldu kapanali, o nedenle bizim bulusmalarimiz çok daha degerli oldu. Bulusmalari geleneksel hale getirdik bunu her yil yapiyoruz ve inan anlatilmaz bir heyecan yasiyoruz. Her zaman bu degerli degerli arkadaslarimiz da, ettiriyoruz bunu. Insallah hep devam edecektir” ifadelerini kullandi.

“Her ilde bir kapimiz, arkadasimiz oluyor”

Bu yil 5’incisinin düzenlendigi bulusmaya esiyle birlikte gelen Nuran Albayrak, yeni insanlarla tanismaktan ve vakit geçirmekten memnun oldugunu söyledi.

Bu bulusmalari en az esi kadar heyecanla bekledigini dile getiren Albayrak, su ifadeleri kullandi:

“Çok güzel, her yil her sehirden baska insanlarla görüsüyoruz, ben mutlu oldum her ilde bir kapimiz oluyor arkadasimiz oluyor, güzel bir sey devamliligini istiyorum esime de söyledim zaten, ‘artik her yil varim diye bensiz gidemezsin’ diye.”
Kaynak: İHA