Depremzede Ögrencilerden Fas'ta Ki Depremzedelere Yardim

Adiyaman’da harçliklarini biriktiren depremzede ögrenciler, Fas’ta ki depremzedelere ulastirilmak üzere yardimda bulundu.

Depremzede Ögrencilerden Fas'ta Ki Depremzedelere Yardim
Adiyaman Anadolu Imam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ögrencileri, Fas’ta meydana gelen 6.8 büyüklügündeki deprem sonrasinda kendi aralarinda organize olarak harçliklarini biriktirdi. Harçliklariyla Fas’taki depremzedelere yardim etme karari alan ögrenciler, bir miktar parayi biriktirdikten sonra Okul Müdürü Gaffari Izci’ye parayi teslim etti. Okul Müdürü Izci, toplanan parayi ögrenciler ile birlikte uluslararasi dernegin il temsilcisine Fas’ta ki depremzedelere ulastirilmak üzere verdi.

Okul Müdürü Gaffari Izci, “Geçtigimiz günlerde Fas’ta 6.8 siddetinde deprem ve Libya’da meydana gelen sel felaketi 6 Subat’ta depremi bütün kalbiyle ve hücreleriyle yasamis bir il olarak bizleri olagan üstü üzüntüye bogdu. Bu konuda ciddi duyarlilik gösteren ögrencilerimizi yürekten kutluyorum bunlara yardimci olan ve destek veren organize eden ögretmen arkadaslara çok tesekkür ediyorum. Çocuk olmanin o masumiyetini bu organizasyona yansitan biricik çocuklarimiz depremin ne manaya geldigini duygulariyla ve yaptiklariyla ifade etmis oldu. Bu farkindaligi ortaya koyan ve aslinda bizlere ciddi bir insanlik dersi veren okulumuz ögrencilerine en kalbi duygularla tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA