Rusya Disisleri Bakani Lavrov, Çin Disisleri Bakani Wang Ile Bir Araya Geldi

Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov, Çin Disisleri Bakani Wang Yi ile Rusya’da bir araya geldi.

Rusya Disisleri Bakani Lavrov, Çin Disisleri Bakani Wang Ile Bir Araya Geldi
Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov ile Çin Disisleri Bakani Wang Yi, Rusya’nin baseknti Moskova’da bir araya geldi. Görüsmede, Rusya-Çin iliskilerine vurgu yapan Lavrov, iki ülke iliskilerinin yani sira uluslararasi ve bölgesel konulari da ele alacaklarini belirtti.

Lavrov, “Dünya’nin tektonik degisimler yasadigi bu dönemde çok zor kosullarda çalisiyoruz. Geçtigimiz mart ayinda liderlerimizin Moskova’da yaptigi zirvede ikili iliskilerin yani sira uluslararasi ve bölgesel konulara dair stratejik yaklasimi ve kapsamli ortakligimizi daha da derinlestirmeye yönelik net kararlar belirlemesi önemlidir” dedi.

Rusya ve Çin iliskilerinin dünyada adaletin saglanmasi için önemli olduguna dikkat çeken Lavrov, “Dünya meselelerinde adaletin saglanmasi, çesitli yönlerde gelisen süreçler ve çikar dengelerinin saglanmasi açisindan Rusya-Çin isbirliginin önemine dikkat çekmek isterim” ifadelerini kullandi.

Lavrov ayrica, Birlesmis Milletler (BM) basta olmak üzere birçok uluslararasi örgütte Rusya ve Çin’in koordineli çalistigina isaret etti.

Wang Yi ise Rusya ve Çin iliskilerine deginerek, “Çin ile Rusya arasindaki iliskiler olumlu dinamiklerini sürdürmeye devam ediyor” dedi.

Kaynak: İHA